FOST rector al UEMR, Doina Frunzăverde devine și FOST președinte al Senatului UEMR. După ce a adus UEMR-ul în prag de FOSTĂ universitate…

După (re)alegerea lui Andrade Bichescu în funcția de rector al Universității Eftimie Murgu din Reșița, de ieri știm cu certitudine că Doina Frunzăverde nu are nicio șansă de a se menține în funcția de președinte al Senatului UEMR, începând din 10 februarie 2020.

Ziua decisivă pare să fi fost însă miercuri, 5 februarie, atunci când au avut loc alegerile pentru desemnarea componenței Senatului universitar. Deși regulamentul a fost făcut cu sfidarea logicii, rezultatul a dat peste cap socotelile mai puțin ortodoxe ale minților (stră)luminate din Senat care deciseseră ca reprezentanții facultăților în viitorul Senat să fie stabiliți de întreg corpul profesoral din universitate, și nu de către profesorii fiecărei facultăți în parte. Sistemul propus ar fi avantajat, după cum se vorbea pe holurile universității, pe cei ce se aflau în echipă cu Doina Frunzăverde. Dacă a fost chiar așa – nu știm. Cert e că această echipă nu a reușit să-și adjudece suficiente locuri în viitorul Senat, pentru a-și putea impune președintele.

Din partea Facultății de Inginerie și Management, cele cinci locuri în Senat au fost adjudecate de: prof. univ. dr. ing. Gillich Gilbert-Rainer – cu 33 de voturi favorabile din 62 exprimate; conf. univ. dr. ing. Chioncel Cristian – 31; ș. l. dr. ing. abil. Korka Zoltan – 27; ș. l. dr. ing. Hațiegan Cornel – 26; prof. univ. dr. ing. Frunzăverde Doina – 25.

Facultatea de Științe Sociale îi va avea în Senat pe următorii cinci membri: conf. univ. dr. Chiș-Toia Dorina – 41 din 62 de voturi exprimate; conf. univ. dr. Cărăbaș Ionică – 35; conf. univ. dr. Dacica Liliana – 34; conf. univ. dr. Niţulescu Lavinia – 33; conf. univ. dr. Stan Dan – 30.

Iar Facultatea de Științe Economice, pe următorii patru: conf. univ. dr. Tănase Adrian Costinel – 37 voturi din 61 exprimate; conf. univ. dr. Minică Mirela – 33; conf. univ. dr. Andreș Solomia – 30; lect. univ. dr. Demyen Suzana – 29.

În același Senat universitar mai intră și 5 reprezentanți ai studenților. Dintre cei 19 membri, majoritatea fac parte din echipa rectorului. Andrade Bichescu promițându-i susținere (ni se spune) lui Gilbert-Rainer Gillich la alegerile pentru funcția de președinte de Senat, nu e de mirare că în această cursă electorală s-a înscris un singur candidat. Evident, Gillich. Cel care, culmea paradoxurilor, în urmă cu patru ani a fost învins la alegerile pentru funcția de rector tocmai de către Andrade Bichescu.

Luni, 10 februarie, va avea loc așadar alegerea preşedintelui Senatului, în persoana lui Gilbert-Rainer Gillich, singurul candidat. În aceeași zi sunt programate și alegerile pentru stabilirea conducerii Departamentului pentru Învățământ la Distanță – cu Mirela Minică, unic candidat la funcția de director, și a Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic – cu Alina Constantin, de asemenea unic candidat la funcția de director. Alegerile pentru decanii de facultăți sunt programate abia în martie-aprilie. Dar după atâtea sforării trase, nu strică puțină relaxare. Nu de altceva, dar riscăm să ne trezim cu toți profesorii epuizați. Și să nu mai facă niciunul față exigențelor postfuziune cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite