Primarul Adrian Torma, vești bune „pe foc automat”. Și săgeți trandafirii trimise fostelor administrații din Moldova Nouă!

Încă una din prioritățile administrației Torma este pe cale de a se realiza: orașul Moldova Nouă va avea finalizat în maximum cinci luni noul Plan Urbanistic General (PUG), precedentul expirând în urmă cu 11 ani!

„Vă anunț că ne îndreptăm spre finalizarea Planului Urbanistic General și sperăm ca, până în luna august, anul curent, acesta să fie și pus în aplicare. Așa cum poate știți, PUG este instrumentul de reglementare urbanistică într-o comunitate și are o valabilitate de 10 ani. În acest moment, noi lucrăm pe PUG-ul din 1999 (valabil până în 2009, n.r.), din cauză că administrațiile publice din perioada 2010-2016 nu au fost interesate să se intre în normalitate prin întocmirea documentației obligatorii conform legislației”, a anunțat săptămâna aceasta primarul Adrian Torma.

Edilul-șef al orașului Moldova Nouă amintește că nu a renunțat la planurile sale edilitare din „Iagodărie”, unde își propune dezvoltarea urbanistică a unei zone care va cuprinde: o suprafață de teren dedicată agrementului, una pentru activități sportive și o alta unde va fi ridicat un cartier de locuințe.

„În această perioadă finalizăm și documentația necesară scoaterii la licitație a terenurilor destinate construcției de locuințe rezidențiale. Conform documentelor, vor fi disponibile următoarele: 20 de parcele de 400 metri pătrați, destinate tinerilor, care vor fi acordate GRATUIT conform legii 15/2003; 27 de parcele de teren, destinate vânzării prin licitație publică, în conformitate cu legislația în vigoare”, detaliază Adrian Torma. Acesta anunță pe cei interesați să depună la sediul Primăriei Moldova Nouă cereri pentru obținerea unui teren în condițiile specificate.

Tot în seria veștilor bune, primarul Torma aduce la cunoștință că în luna decembrie 2019 a primit o notificare de la Compania Națională de Investiții conform căreia a fost semnat și atribuit contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Bazin de înot didactic în orașul Moldova Nouă”. Este vorba, astfel, despre mai multe premiere pentru orașul Moldova Nouă. „Până acum nimeni nu a construit un bazin de înot… Nimeni nu a avut curaj să își asume o lotizare de teren…, deși legea este din 2003”, subliniază edilul-șef.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available