UPDATE. Spitalul din Reșița chiar scapă de veșnic-interimarul Murgu! Alina Stancovici, manager notat cu 8,65

Spitalul Județean de Urgență Reșița, medicii și pacienții de aici, scapă de managerul mereu interimar Waldemar Murgu. Astăzi, 9 martie, după trei zile de la evaluarea candidatului Alina Stancovici în cadrul concursului pentru funcția de manager, comisia de examinare s-a pronunțat: din 16 martie 2020, SJUR va avea manager plin.

SJUR a afișat azi rezultatul concursului cu un singur candidat, a cărui fază finală s-a desfășurat în 6 martie. Simona Alina Zora Stancovici a prezentat un proiect de management evaluat cu nota 8,30, a dovedit în fața comisiei de concurs abilități manageriale de nota 9 și a obținut, astfel, nota finală 8,65.

Candidatul are dreptul de a contesta rezultatul până mâine, fapt ce mai mult ca sigur că nu se va întâmpla. După rezolvarea, în termen 48 de ore, a eventualelor contestații, va fi anunțat oficial rezultatul final al concursului.

Din experiment în experiment

După ce a dat-o în bară cu medicul Cristina Bacer, managerul demisionar în 2018, președintele Consiliului Județean Silviu Hurduzeu a mizat (s-a zis atunci că la sugestia vicepreședintelui Ionuț Popovici) pe specialistul în proba de sărit garduri (sau concursuri?) Waldemar Murgu, care se recomanda cu o diplomă de economist și cu trecutu-i de recepționer de hotel și apoi de distribuitor-șef de iaurturi. În fruntea spitalului din Reșița a ajuns prin numire, pe perioadă interimară de șase luni, în baza deciziei semnate de președintele CJ, cu promisiunea că se va prezenta la proximul concurs de manager. Dar în zadar au fost organizate concursuri din șase în șase luni. Murgu a lungit-o pe post din interimat în interimat, cu ajutorul lui Hurduzeu, din septembrie 2018 până acum, în martie 2020.

Ultima prelungire de contract a lui Waldemar Murgu a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020 și expiră în 16 martie. Dacă nu se prezenta Stancovici la concurs și dacă nu l-ar fi luat, Murgu ar fi așteptat, ca de obicei, să i se prelungească mandatul intermar de manager, așa cum s-a întâmplat după fiecare concurs organizat la spital începând din 2018. Dar măgăria, iată, nu va mai continua.

„Spitalul Județean trebuie să își recâștige prestigiul în comunitate și în regiune”

Principalele obiective ale planului managerial pentru SJUR, prezentat în concurs de către Alina Stancovici, sunt creșterea calității serviciilor medicale adresate pacienților și, de asemenea, creșterea satisfacției personalului din spital.

„În primul rând, Spitalul Județean trebuie să își recâștige prestigiul în comunitate și în regiune. Pacienții trebuie să aibă parte de servicii de calitate și trebuie favorizată orice investiție, trebuie atrase finanțări pentru achiziționarea de aparatură de calitate și, în egală măsură, personalul spitalului trebuie să beneficieze, conform standardelor de calitate, de un program continuu de prefecționare. Toate serviciile trebuie adresate pacienților și satisfacerii nevoilor de sănătate ale acestora. Procesul de management se adresează instituției, nu se aplică oamenilor, ci se face împreună cu oamenii. Nădăjudeisc într-o echipă profesională și competentă. Pentru mine, această funcție este o mare provocare. De-a lungul timpului, am lucrat și la alte instituții, am lucrat cu oamenii, în administrația publică, dar Spitalul Județean de Urgență este, în acest moment, cea mai mare provocare a carierei mele de până acum”, ne-a declarat Alina Stancovici, jurist și doctor în economie, angajat al Consiliului Județean Caraș-Severin, fost director de cabinet la Primăria Reşiţa şi asistent universitar la „Eftimie Murgu”.

Sursă foto: radioresita.ro (imagine de la concursul din 6 martie)

UPDATE, ora 18.45

Ca urmare a speculațiilor apărute pe rețelele de socializare cu privire la apartenența politică a Alinei Stancovici, am întrebat-o dacă este membru de partid. Și dacă da, al cărui partid. Ne-a declarat că nu face parte din niciun partid politic.

Precizăm că, din cei trei membri ai comisiei de concurs, doi au și calitatea de membri de partid: dr. Paul Purea (PMP) și Bebe Iova (PSD, posibil cu afinități de Pro România).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available