Străzile din Moroasa vor fi reabilitate. Ioan Popa: „E o zonă care nu a fost abordată absolut deloc în ultimii 40-50 de ani”

Consilierii locali din Reșița au aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea străzilor din cartierul Moroasa. Este vorba despre 14 artere pentru care urmează să fie întocmit proiectul tehnic. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene sau guvernamentale.

„Am avut o discuție cu Sorin Maxim, directorul executiv al ADR Vest, care mi-a spus că pe exercițiul financiar european 2021-2027 vor exista resurse pentru zonele intra-cartier și vom putea beneficia de finanțare europeană pentru demolare garaje, amenajare parcuri, locuri de joacă, parcări înierbate, iluminat public. Așadar, trebuie să ne pregătim de acum cu aceste proiecte pentru a putea fi gata atunci când se deschid liniile de finanțare. Dacă se deschide PNDL 3 anul acesta, vom depune imediat documentația la Ministerul Dezvoltării. Dacă nu, avem opțiunea fondurilor europene și ultima opțiune pe care o luăm în calcul este atribuirea de resurse financiare din bugetul orașului”, a declarat primarul Ioan Popa.

Această ultimă variantă nu este, însă, una viabilă pentru că, explică edilul, „unde întorci capul în oraș este o zonă degradată unde nu s-a intervenit de foarte mult timp și care trebuie reabilitată. În Moroasa avem în vedere 14 străzi, în zona Fluturelul, Caen și în sus, până spre Ateneu. E o zonă care nu a fost abordată absolut deloc în ultimii 40-50 de ani. Facem studii de fezabilitate și proiecte tehnice în fiecare cartier al Reșiței și încercăm să găsim cât mai ingienos resurse de finanțare. Bugetul orașului nu poate suporta toate aceste investiții”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite