Peste 18 milioane de lei pentru zonele marginalizate ale municipiului Reșița

Primăria Reșița a depus pentru obținerea finanțării, prin Grupul de Acțiune Locală, șase proiecte pe domeniile locuire, educație, sănătate, cultură.

Reabilitarea Blocului fetelor și a Căminului nr. 2 din Mociur, modernizarea și dotarea a trei unități de învățământ și construirea de locuințe sociale în zona Stavila-Marginea sunt cele 6 proiecte prin care Primăria Reșița vrea să schimbe la față o parte din zonele gri ale orașului.

„În urma finalizării procesului de evaluare și selecție a fișelor de proiecte depuse în cadrul Apelului Cultură, Sănătate, Educație, și a avizării raportului final de selecție de către Comitetul Director al Grupului de Acțiune Locală (GAL) și de către ADR Vest, am transmis, ieri, 4 fișe cu propunere de finanțare, către Comitetul Comun de Selecție Restrâns. Acest comitet este e organismul tehnic format din reprezentanți POCU și POR, cu responsabilități privind desfășurarea procesului de avizare a fișelor de proiecte selectate de GAL”, ne-a transmis Marian Apostol, expert tehnic în cadrul Asociației GAL Reșița.

Cele 4 proiecte au fost depuse de Primăria Reșița și au, în total, o valoare de peste 1,4 milioane de lei. Este vorba despre reabilitarea clădirii cunoscute de reșițeni sub denumirea de Blocul fetelor, situată în Lunca Pomostului, și dezvoltarea, acolo, a unui spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare și culturale, proiect estimat la 950.000 de lei, precum și despre modernizarea și dotarea unor școli și grădinițe din Zona Urbană Marginalizată: Grădinița PN Dealul Mare (150.000 de lei), Școala Primară și Grădinița Mociur (190.000 de lei) și Școala Primară Dealul Mare (150.000 de lei). Toate aceste proiecte au durata de implementare 50 de luni.

Hartă cu zonele marginalizate.

De asemenea, în cadrul unui alt apel de proiecte, Apelul POR/GAL Reșița/ 2019/9/2/Locuire, Asociația GAL Reșița a transmis către Comitetul Comun de Selecție Restrâns alte două fișe de proiecte ce vizează investiții majore, de peste 16,8 milioane de lei, în infrastructura socială, în două dintre zonele gri ale Reșiței: Mociur și Stavila-Marginea.

În Mociur este vorba despre reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent prin reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, iar în Stavila și Marginea, despre extinderea stocului locativ public pentru construcții locuințe sociale pentru populația din respectiva zonă urbană marginalizată. Proiectul din Mociur are o valoarea eligibilă de 8,6 milioane de lei, durata de implementare fiind 44 de luni, iar celălalt, peste 8,2 milioane de lei, cu durată de implementare de 37 de luni.

„În situația avizării de către Comitetul Comun de Selecție Restrâns a proiectelor mai sus prezentate se va trece la executarea lucrărilor, data limită a finalizării lor fiind 31 decembrie 2023. În perioada următoare vom reveni cu o prezentare mai amplă a acestor proiecte și cu precizări privind valoarea adăugată pe care acestea o aduc zonelor urbane în care vor fi implementate și locuitorilor din aceste zone”, a mai precizat Marian Apostol.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite