Peste 20 de vitezomani și de șoferi băuți prinși în flagrant de polițiști, în weekend, pe drumurile din Caraș-Severin

 

10 infracțiuni la regimul rutier și 17 conducători auto care circulau cu viteze ce depășeau cu peste 50 km/h limita legală au depistat polițiștii cărășeni în ultimul weekend, în care au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale.

 

În perioada 26-28 ianuarie, oamenii legii cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

 

„Ca măsură complementară, au fost reținute 37 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 601 sancțiuni contravenționale, dintre care 235 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.”, informează Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

17 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul depășind limitele de viteză cu peste 50 km sau chiar cu peste 70 km/h. În toate aceste cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru trei, respectiv patru luni.

 

Totodată, în cele trei zile, 64 de bicicliști și 40 de pietoni au fost sancționați contravențional, fiind depistați în timp ce încălcau legea.

 

„De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, subliniază reprezentanții IPJ, care ne-au oferit și trei exemple în acest sens.

 

Astfel, în această dimineață, în jurul orei 04.00, polițiști de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe Calea Timișoarei din Reșița, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din comuna Brebu. Acesta, la testarea cu aparatul etilotest, s-a dovedit că avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Ieri, puțin după miezul nopții, polițiștii orăvițeni au oprit pe DN 57 un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Grădinari, care avea alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și tot în cursul nopții de ieri, la ora 02.00, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Armeniș, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din Teregova, care avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

„Persoanele în cauză au fost conduse la cea mai apropiată unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge, fiindu-le suspendat totodată dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available