Peste 22.000.000 de lei pentru proiectarea tronsonului Domașnea – Caransebeș din drumul de mare viteză ce va lega Oltenia de Banat

 

O asociere de proiectanți români va întocmi studiul de fezabilitate pentru lotul 3, Domașnea – Caransebeș, al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. Acesta era ultimul lot din cele patru pentru care trebuia declarat un câștigător.

 

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al lotului 3 al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj a fost câștigat de o asociere de firme românești: Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL – Perfect Consult Europe SRL – East Water Drillings SRL, a anunțat, ieri, 29 iunie, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

 

„Câștigătorul a fost desemnat după finalizarea reevaluării ofertelor în conformitate cu dispozițiile deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei legale, zece zile, de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor sau a plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a precizat Cristian Pistol.

 

Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni, de la semnarea contractului, pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției lotului Domașnea – Caransebeș, în lungime de 45 de kilometri. Contractul are o valoare de 22.290.000 de lei, fără TVA. Sursa de finanțare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

 

Prin studiile de fezabilitate ce vor fi întocmite pentru cele patru loturi: Filiași – Drobeta Turnu Severin (lotul 1); Drobeta Turnu Severin – Domașnea (lotul 2); Domașnea – Caransebeș (lotul 3) și Caransebeș – Lugoj (lotul 4) se va stabili inclusiv dacă profilul drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, cu o lungime totală de 230 de kilometri, va fi de drum expres sau de autostradă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite