Peste 3.500 de cărășeni, în șomaj sau șomaj tehnic din cauza COVID-19

De la 1 aprilie până ieri, 9 aprilie, 571 de agenți economici din Caraș-Severin au solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă decontarea sumelor acordate pentru trimiterea în șomaj tehnic a angajaților cu contracte suspendate din cauza crizei pandemice.

La nivel național, ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat ieri, în ședința de Guvern, că s-au primit solicitări de la 56.000 de agenți economici, ponderea județului nostru fiind așadar de numai 1%. În privința numărului de indemnizații de șomaj tehnic, până ieri beneficiari din Caraș-Severin urmau să fie 3.111 angajați, adică nici 0,7% din totalul de 459.000 la nivel de ANOFM.

Referitor la dosarele pentru acordarea indemnizației de somaj, de la instituirea stării de urgență au fost depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin 406 dosare, cele mai multe fiind la Reșița – 128, Caransebes – 85 și Oțelu Roșu – 45. „Numărul dosarelor de șomaj a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut, când în luna martie 2019 au fost înregistrate doar 137 de astfel de dosare”, ne-a declarat directorul executiv Mihaela Iovanovici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite