COVID-19 în Caraș-Severin. 3 din ultimele 4 persoane infectate cu coronavirus sunt cadre medicale!

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 4 noi cazuri de infectare cu coronavirus în Caraș-Severin. 3 dintre pacienții nou confirmați sunt cadre medicale la Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, unitate medicală suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

După ce ieri la prânz, Direcția de Sănătate Publică a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor medicalelor din Caraș-Severin, o asistentă de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, aseară au fost confirmate alte 3 cazuri. Este vorba despre o asistentă și două infirmiere de la secțiile Neurologie și ATI din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Managerul unității medicale, Adrian Cican, a precizat într-o conferință de presă susținută în această dimineață că ancheta epidemiologică este în desfășurare, pacienții internați la ATI și Neurologie au fost mutați pe alte secții și s-a făcut dezinfecție totală.

În total, în Caraș-Severin au fost raportate oficial, până acum, 38 de cazuri confirmate COVID-19.  În momentul de față, 18 pacienți infectați cu coronavirus, printre care și 4 copii, sunt internați în spitalul-suport de la Caransebeș. Potrivit managerului Adrian Cican, este vorba despre pacienți cu forme ușoare, medii și asimptomatice, care nu necesită internarea pe ATI.

La nivel național, până astăzi, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 729 au fost declarate vindecate și externate și 257 au decedat.

CITEȘTE ȘI: Personal medical în alertă! O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, depistată cu coronavirus

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite