UPDATE. Stare de urgență fără transparență! Schimbări în fruntea DSP Caraș-Severin și a Spitalului Județean de Urgență Reșița?!

Pe fondul stării de urgență și sub pretextul stării de urgență, astăzi s-a luat decizia schimbării, din fruntea DSP Caraș-Severin, a juristului Miloș Dănilă cu un medic, dr. Romeo Dumitrescu. Dar și a reinstalării la conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a unui (presupus) jurist experimentat în comercializarea de iaurturi, Waldemar Murgu.

„Potrivit Ordinului 434 din 10.04.2020 al Ministerului Sănătății, semnat de dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, începând cu data prezentului ordin dlui jr. Miloș Dănilă i se suspendă temporar, pe perioada stării de urgență, raporturile de serviciu. Prin Ordinul 435 din 10.04.2020, pe perioada stării de urgență, dl dr. Romeo Dumitrescu se numește pe funcția publică vacantată temporar director executiv al DSP Caras Severin”, anunță Compartimentul de Comunicare și Relații Publice Caraș-Severin.

În baza faptului că, pe perioada pandemiei, toate unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților administrației publice locale au fost transferate în coordonarea Ministerului Sănătății, tot astăzi ni se spune, pe căi neoficiale însă, că ministrul Sănătății a luat decizia suspendării contractului de management al Alinei Stancovici și numirea în locul acesteia, la SJUR, a celui care își pierduse funcția de manager în 16 martie 2020, Waldemar Murgu. Da, este acel personaj care a condus din interimat în interimat Spitalul Județean de Urgență, fără a trece testul niciunuia din concursurile organizate acolo! Reînscăunarea lui Murgu va dura doar până la sfârșitul stării de urgență, moment în care ar urma să-și reintre în drepturi și obligații Alina Stancovici, respectiv contractul de management încheiat între aceasta și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Deloc surprinzătoare ar fi însă o altă schimbare vehiculată a se fi operat tot azi, și anume: revenirea medicului Jaro Marșalic pe o funcție ocupată ani buni de acesta: aceea de director medical al SJUR. Marșalic ar înlocui-o acum pe Violeta Moroșoi.

Până la această oră, în binecunoscutul spirit al transparenței în comunicare impus de Executiv, nu am primit nicio explicație oficială privind schimbările operate în sistemul de sănătate din Caraș-Severin. Dacă nici nu o vom primi, ne vom vedea nevoiți să ne dăm cu părerea. Cu părerea noastră de specialiști în toți și-n toate.

UPDATE, ora 17.40

Suspendări confirmate

Compartimentul Relații cu Publicul din cadrul SJUR ne-a trimis următorul comunicat de presă:

„Prin Ordinul 430/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătații Nelu Tătaru, Simona Alina Zora Stancovici se suspendă, începând de azi, din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, conform art. 19 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Totodată, contractul de management nr. 5148 din 16.03.2020, încheiat între Silviu Hurduzeu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și Simona Alina Stancovici, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, se suspendă pe perioada stării de urgență.

De asemenea, începând de azi, în baza Ordinului 431/10.04.2020 al Ministerului Sănătății, Ioan Waldemar Murgu se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare.

În același timp, Dr. Jaro Norbert Marșalic îl înlocuiește în funcție, pe perioada situației de urgență, pe directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dr. Violeta Moroșoi, potrivit Ordinului 433/10.04.2020, semnat de ministrul Sănătății”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite