Suntem prezenți și pe

Actualitate

Peste 300 de cărășeni, amendați în ultima săptămână pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Publicat cu

în

Măsurile impuse de autorități pentru limitarea infectării cu coronavirus sunt, în continuare, ignorate de mulți cărășeni. Numai în ultima săptămână, au fost date amenzi de peste 50.000 de lei unor cetățeni și agenți economici care au încălcat prevederile legale. Controalele au fost efectuate în zone aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în mijloacele de transport în comun.

„În perioada 17-23 august, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Cu această ocazie, au fost verificate 397 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 4.600 de  persoane și au fost verificate 552 de mijloace de transport”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

În urma controalelor, au fost depistate 290 de persoane care nu au purtau mască de protecție, deși se aflau în locuri în care aceasta este obligatorie. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost date sancțiuni în valoare totală de 24.600 de lei. De asemenea, 18 operatori economici  și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiu închis și pentru participarea la astfel de activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Sursă foto: arhivă FB M.A.I.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Sănătate17 minute în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate2 ore în urmă

Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane

Actualitate6 ore în urmă

Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate17 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile19 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate20 de ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate21 de ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație22 de ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Cele mai citite