Peste 300 de cărășeni, amendați în ultima săptămână pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

Măsurile impuse de autorități pentru limitarea infectării cu coronavirus sunt, în continuare, ignorate de mulți cărășeni. Numai în ultima săptămână, au fost date amenzi de peste 50.000 de lei unor cetățeni și agenți economici care au încălcat prevederile legale. Controalele au fost efectuate în zone aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în mijloacele de transport în comun.

„În perioada 17-23 august, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Cu această ocazie, au fost verificate 397 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 4.600 de  persoane și au fost verificate 552 de mijloace de transport”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

În urma controalelor, au fost depistate 290 de persoane care nu au purtau mască de protecție, deși se aflau în locuri în care aceasta este obligatorie. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost date sancțiuni în valoare totală de 24.600 de lei. De asemenea, 18 operatori economici  și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiu închis și pentru participarea la astfel de activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Sursă foto: arhivă FB M.A.I.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available