Primăria Reșița, partener EAfA! Elevii Școlii Duale din municipiu, pregătiți în trei țări din Europa!

Primăria Municipiului Reșița a devenit partener oficial al European Alliance for Apprenticeships (EAfA), alianță din care fac parte peste 300 de membri. Prin acest parteneriat, peste 100 de elevi reșițeni vor avea ocazia de a fi formați profesional în Europa.

Primăria Reșița și-a propus ca, până în anul 2023, 500 de elevi să fi trecut prin experiența Școlii Duale, fiind viitorii angajați ai companiilor în care au făcut practică. În acest sens, proiectul care se bucură deja de succes are o alocare financiară de 40.000 de euro/an.

Pentru ca programul să devină și mai atractiv, dar și pentru a oferi oportunități suplimentare de pregătire, Primăria Reșița și autoritățile din Roma, Trento (Italia), Lisabona (Portugalia) și Regiunea Castilia și León (Spania) vor colabora în cadrul Alianței Europene pentru Profesionalizare. Cererea de aderare a fost transmisă în luna mai, răspunsul pozitiv fiind primit în luna iulie.

Intenția este ca minimum 115 elevi reșițeni să participe în fiecare an la workshopuri în străinătate, iar 50 de elevi din țările partenere să cunoască programul derulat de municipalitatea reșițeană. Însă nu doar elevii vor beneficia de pe urma acestui parteneriat, ci și firmele și autoritățile. Acestea se vor putea bucura de expertiză europeană. La nivel local, partenerii Primăriei sunt Inspectoratul Școlar Județean, CLDPS și angajatori, lista fiind deschisă pentru oricine dorește să se alăture.

Primăria Reșița va găzdui și organiza unul din cele cinci workshopuri internaționale în calitatea sa de partener pentru a promova intervențiile efectuate în sfera de CONECTIVITATE – fizică, intraurbană, între instituții și businessul local, între oameni, dar și regională. La momentul actual, workshopul respectiv este în stadiul de proiect pentru care se așteaptă finanțare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite