Torma, dudul din copilărie și un vis împlinit

Vestea că Adrian Torma ne va scuti în campania locală din această toamnă de prelegerile sale profunde și pline de înțelepciune a căzut ca un trăsnet peste clericii săi adepți. C-o fi de vină x, c-o fi de vină y, că o fi afectată democrația sunt ultimele strigăte ale primarului ce a „revoluționat” orașul de pe Clisura Dunării.

Dacă nu ar fi de râs, sigur e de plâns. Deplângem această situație în care un oraș întreg a fost lăsat cu ochii în soare la capitolul democrație. Numai că cetățenii n-ar trebui să fie prea supărați pe cei care au respins dosarul de candidatură al primarului lor, primar întotdeuna cu p mic, pentru că aceștia nu au făcut decât să constate o crasă indolență și autosuficiență.

Da, primarul lor a dovedit, timp de patru ani, că le știe pe toate. E și antreprenor, e și manager, e și psiholog, uneori chiar psihiatru. Din păcate, primarul a cam uitat să fie OM. S-a băgat în toate bătăliile posibile și de fiecare dată a mai inventat și câteva-n plus. Și-a început mandatul admonestând părinții că au bani să le cumpere copiilor iPhone, dar nu au bani să plătească contribuția pentru reabilitarea termică a blocurilor. A continuat filmând persoane respectabile și făcându-le de râs pe rețelele sociale. Și-a dat cu părerea despre prim-ministru, miniștri, președinți de partid, președinți de scări de bloc etc.. Era la un moment dat cel mai mediatizat primar din județ. Îl căutau televiziunile de parcă era un Florin Călinescu în zilele bune. Când mai toți și-au dat seama că e un mare blufeour, a început cu live-uri pe facebook. În tot acest timp, de orice nereușită, vinovată se făcea haita de lupi (echipa fostului primar Lupu). Evităm să aducem în discuție criza de personalitate lovită în amorul propriu când Lupu a ajuns prefect.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. Candidatura lui Adrian Torma și lista pentru CL Moldova Nouă, respinse de instanță!

Liberalii și-au dat seama și ei cu cine au de-a face și, într-un final, l-au exclus din partid. Asta după ce omul, cum s-ar zice, i-a umplut frigiderul – cu carne? – camaradului din fruntea partidului. Unde s-a refugiat după această aventură? La PSD. S-a dus în partidul pe care-l muia la fiecare 5 cuvinte. Acolo și-a adus propria echipă, a destrămat echipa formată în ani și toți pe cei care i-a umilit au fugit la liberali. De voie, de nevoie. În tot acest timp i-a amenințat pe locuitorii din Moldova Nouă că demisionează. S-a făcut de râs și la Recorder.ro, care i-a filmat ultimele zile de mandat. Iar reporterii de acolo, oameni de bună credință, l-au crezut când le-a spus că își dă demisia. Dar în loc de demisie, s-au trezit și ei cu Tormiță trecând brusc la… PSD.

Istoria este mult mai savuroasă și îmtâmplările sunt mult mai multe. Am sintetizat puțin pentru a discuta de situația actuală. Bă, ejti nebun? Cum să îți facă felul ție, The Man, un tip care e supărat pe tine că i-ai tăiat un DUD? Adică vreți să spuneți că Marele TORMA a fost la degetul unui „amărât” de melancolic după anii copilăriei? N-are cum, boss! Este o făcătură ordinară! În spatele acestui militant al duzilor este oculta mondială! Gates, Trump, amazon.com nu i-au mai dat ok-ul lui Torma să candideze. Punct. Băiatul ăla cu barbă este doar o unealtă. A Diavolului. Și să nu fii supărat, visul de a demisiona ți l-a împlinit un iubitor de… dud(e)!

Lăsând gluma la o parte, trebuie să scoatem în evidență faptul că prin acest modus operandus Torma a avut mai mereu de pierdut. Vă mai aduceți aminte când a pierdut TOATE proiectele pe PNDL 2 doar pentru faptul că el nu s-a sinchisit să trimită pe cineva la minister și a trimis solicitarea pe… fax? Boss, unde-i lege, nu-i tocmeală. Așa e și cu a matale candidatură. Nu respecți regulile, nu poți participa. Mai ales la instanță. Acolo nu merge să le spui judecătorilor că matale ești fotbalist și n-ai avut cunoștință de reguli. Nu ține, boss! Dar, să nu fii supărat. Stai patru ani acasă, pui mâna pe Codul Bunelor Maniere, Codul Administrativ și pe ce-o mai fi și vii cu dosar beton în 2024. Ai mare sanșe să redevii primar. La fel ca și Lupu și (Ion) Chisăliță. Și, încă ceva, nu mai invoca Divinitatea doar când îți convine. Sper că ai încercat măcar să empatizezi puțin cu cei pe care i-ai călcat în picioare și poate-ți dai seama ce au simțit ei în acele momente! Multă baftă, boss!

Aaaa, era să uit: Puterea de fi proști stă în fiecare dintre noi!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite