Peste 4.000 de elevi şi profesori din Caraş-Severin, implicaţi în activităţi de prevenire a consumului de droguri

 

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Caraş-Severin a derulat, de la începutul anului școlar și până în prezent, peste o sută de activităţi de prevenire în unităţi de învăţământ din judeţ.

 

Activităţile de prevenire derulate de specialiştii CPECA Caraş-Severin au avut loc în cadrul unor proiecte naționale și locale de prevenire a consumului de droguri. În total, s-au desfășurat 117 activități, la care au participat 4.047 de elevi și peste 300 de profesori. „Prin derularea unor astfel de acțiuni preventive, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin își propun să contribuie, în mod semnificativ, la informarea, educarea şi sensibilizarea populaţiei școlare cu privire la aspectele medicale, psihologice, sociale și juridice ale consumului şi dependenţei de droguri”, spune coordonatorul centrului, Adelina Rus.

 

Activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului şcolar. „Acţiunile vor viza dezvoltarea şi implementarea, la nivelul județului Caraș-Severin, a unor măsuri de conştientizare şi implicare a elevilor şi profesorilor, în proiecte de prevenire a consumului de substanțe psihoactive, în scopul întăririi influenţei factorilor de protecţie şi al reducerii influenţelor factorilor de risc în şcoală şi familie”, precizează Adelina Rus.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite