Peste 400 de amenzi în trei zile, pe drumurile publice din Caraş-Severin

 

Sute de şoferi, dar şi pietoni şi biciclişti au fost sancţionaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii cărăşeni, pentru încălcarea normelor rutiere în vigoare.

 

Polițiștii cărășeni au acționat, în perioada 20-22 octombrie, pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale, dintre care 110 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Cinci conducători auto care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, precum şi alţi şase care nu au respectat regulile privind depășirea au fost amendaţi concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, poliţiştii au reținut în vederea suspendării 26 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare. De asemenea, 21 de pietoni și 35 de bicicliști care au încălcat normele rutiere au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

 

Poliţiştii au constatat şi 17 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe, opt, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism. Alte cinci dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și patru pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

Printre şoferii care s-au ales cu dosar penal în weekendul care tocmai s-a încheiat se află un tânăr de 32 de ani din comuna Lăpuşnicel care a fost depistat aseară, pe o stradă din Oraviţa, în timp ce conducea un autovehicul fiind sub influenţa unor substanțe psihoactive. Tot după ce consumase asemenea substanţe a urcat la volan şi un tânăr de 29 din Caransebeş. Acesta a fost oprit pentru control în noaptea de 20 spre 21 octombrie, fiind găsite şi asupra sa fragmente vegetale de culoare verde-oliv și un cântar. Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available