Peste 50 de intervenții ale pompierilor cărășeni weekendul trecut

 

În acest sfârşit de săptămână, pompierii militari din cadrul ISU „Semenic” au gestionat un număr de 55 situaţii de urgenţă petrecute în zona de competenţă.

 

Weekendul trecut, pompierii cărășeni au intervenit pentru stingerea unui număr de 10 incendii, 7 dintre acestea manifestate la arderi necontrolate (vegetaţie uscată, căpiţe de lucernă), fiind afectate peste 26 ha de teren. Cauzele probabile de producere a acestor incendii au fost folosirea focului deschis în spaţii deschise şi fumatul în locuri nepermise.

 

În cazul arderilor necontrolate ale vegetaţiei uscate, flăcările se extind cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, existând posibilitatea propagării la locuinţe, autoturisme sau alte construcţii din apropiere. Astfel, în localitatea Şoşdea flăcările au cuprins peste 15 ha de teren şi un autoturism, care a ars în totalitate. Pe această cale reamintim cetăţenilor că arderile de vegetaţie uscată sunt strict interzise şi pot avea consecinţe grave asupra comunităţii prin producerea de pagube materiale, afectarea mediului înconjurător şi chiar pierderi de vieţi omeneşti”, transmit pompierii cărășeni.

 

În afara acestora, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină în cazul a şase accidente rutiere, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil şi pentru salvarea a două animale din medii ostile vieţii. De asemenea, s-au înregistrat 36 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available