Peste 60 de imobile din Reşiţa vor fi supraimpozitate în 2023

 

Pentru al şaselea an consecutiv, clădirile din Reşiţa care nu sunt întreţinute corespunzător de către proprietari vor fi supraimpozitate. Pe listă se regăsesc atât imobile ale unor societăţi comerciale, cât şi imobile deţinute de persoane fizice.

 

Consilierii locali reşiţeni au aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, 27 decembrie, majorarea impozitului pentru 61 de clădiri de pe raza municipiului, ca urmare a constatării stării tehnice nesatisfăcătoare. În funcţie de nivelul de degradare, majorarea este de 500% – pentru 35 de imobile sau de 300%, pentru 26 de imobile. În 2023, numărul clădirilor pentru care proprietarii vor fi nevoiţi să plătească taxa pe paragină este mai mare faţă de acest an, când au fost supraimpozitate 42 de clădiri.

 

„Colegii mei din primărie au fost în teren şi unele clădiri nu au mai fost trecute pe listă pentru că au fost reabilitate sau unele au dispărut, cum ar fi fosta grădiniţă de pe strada Cerna, din Lunca Pomostului, pe care proprietarul a demolat-o. Însă, din păcate, continuă să existe în oraş clădiri în stare avansată de degradare structurală sau estetică”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul şedinţei Consiliului Local.

 

Printre imobilele supraimpozitate cu 500% în 2023 se regăsesc: Magazinul Universal; fostele sedii ale poştei de pe Bulevardul Republicii şi de pe strada Libertăţii – proprietar Orange; hotelurile Bistra şi Semenic, trei imobile de pe Bulevardul A. I. Cuza aflate în proprietatea Coda Serv; mai multe spaţii comerciale dar şi imobile de locuinţe de pe strada Paul Iorgovici şi din Piaţa Republicii. Iar printre cele impozitate cu 300%: sediul Partidului Naţional Țărănesc Creștin şi Democrat de pe strada Libertăţii; Hotelul Boreal, Şura Ortacilor sau imobile de locuinţe de pe strada Castanilor şi din Piaţa Republicii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available