Finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare din Caraş-Severin. Comisia Europeană a aprobat Programul Transport

 

Printre proiectele strategice cuprinse în Programul Transport 2021-2027 se numără drumul de mare viteză Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj şi calea ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș.

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Transport, cu o alocare de 9,6 miliarde euro, din care 4,6 miliarde euro finanțare din partea Uniunii Europene. Prin acest program va fi asigurată finanțarea pentru realizarea sau reabilitarea a peste 305 kilometri de drumuri; dotarea cu elemente de siguranţă rutieră pe 2.370 kilometri de drumuri; reconstruirea sau modernizarea a 250 de kilometri de linii de tramvai și metrou şi a peste 240 de kilometri de căi ferate; construirea sau modernizarea a 16 gări și halte; achiziţionarea a 40 de trenuri;

 

Printre proiectele strategice pe care Programul Transport le aduce se numără şi două proiecte ce vizează infrastructura din Caraş-Severin, a căror valoare se apropie de 3 miliarde de euro. Este vorba despre legătura rutieră rapidă Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj, în valoare de 800.000.000 euro, şi finalizarea coridorului de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș, în valoare de 2.110.000.000 euro. Alte proiecte importante cuprinse în program sunt: autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov; Autostrada Transilvania; autostrada Pașcani – Suceava – Siret; magistralele de metrou M2 și M5 sau coridorul de cale ferată Craiova – București.

 

„Principalul obiectiv adus de Programul Transport este recuperarea decalajului de dezvoltare a infrastructurii de transport a României, asigurând, în același timp, atingerea obiectivelor europene de reducere a emisiilor de carbon și transferul spre o mobilitate durabilă și sigură. Separat de Programul Transport 2021-2027, România beneficiază de investiții strategice importante și prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Resursele financiare alocate sunt de aproximativ 7,6 miliarde de euro și vor acoperi o parte din necesarul total de investiții la nivel național”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite