Peste 7,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în două localități din Caraș-Severin. CJSU a instituit restricții suplimentare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Caraș-Severin a decis, în această după-amiază, punerea în aplicare a unor noi măsuri restrictive în Goruia și Fârliug după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit în aceste comune pragul de 7,5 la mie. În alte două localități, a fost constatată depășirea pragului de 4 la mie și, de asemenea, au fost înăsprite restricțiile.

 

Noile măsuri restrictive dispuse de CJSU din cauza creșterii incidenței cazurilor de COVID-19 intră în vigoare în această noapte, la ora 00.00, și sunt valabile cel puțin 14 zile. Pentru comunele Goruia, unde incidența a ajuns, astăzi, la 11,69 la mie (nouă cazuri confirmate în ultimele 14 zile), și Fârliug, cu 16 cazuri de COVID-19 și o incidență de 9,03 la mie, principalele restricții vizează interzicerea circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu unele excepții (în interes profesional; pentru asistență medicală; pentru achiziționarea de medicamente; în tranzit; pentru asistența persoanelor vârstnice sau bolnave), precum și reducerea orarului de funcționare pentru operatorii economici în intervalul orar 05.00 – 18.00.

 

În alte două comune, Ramna și Pojejena, unde incidența este de 4,43 la mie, respectiv 4,35 la mie, sunt valabile aceleași restricții suplimentare, dar numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Grădinari au fost prelungite pentru 14 zile restricțiile impuse localităților cu o incidență între 4 și 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori. De asemenea, aceste restricții rămân valabile, cel puțin pentru încă șapte zile, în alte trei comune, Naidăș, Berliște și Măureni.

 

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Caraș-Severin incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele 14 zile este de 2,19 la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Reșița este de 3,5.

 

Sursă foto: cvlpress.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite