Petiție pentru reluarea traficului de călători pe calea ferată Berzovia – Oravița

 

Societatea civilă îi cere ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, reintroducerea trenurilor de călători pe ruta Berzovia – Oravița. În acest fel s-ar asigura legătura feroviară între Timișoara și Anina, fapt ce ar putea duce la o creștere a numărului de călători pe cea mai veche cale ferată montană din țara noastră: Oraviţa – Anina, supranumită Semmeringul Bănățean.

 

Comunitatea „Calea ferată Oraviţa – Anina” a lansat ieri, 1 noiembrie, o petiție adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru reluarea traficului feroviar de călători pe ruta Berzovia – Oravița. Secția de cale ferată 123 Berzovia – Oravița a fost închisă în 2019, când compania privată Regio Călători s-a retras de pe această rută, iar CFR nu a mai preluat operararea ei.

 

„Solicităm realuarea traficului de călători pe calea ferată Berzovia – Oravița prin introducerea a cel puțin unei perechi de trenuri care să facă legătura între trenurile Timișoara – Reșița și Oravița – Anina, asigurându-se astfel legătura feroviară între Timișoara și Anina. Astfel, traseul Timișoara – Berzovia – Oravița – Anina și retur se poate parcurge într-o singură zi. Această posibilitate ar duce la o importantă creștere a numărului de turiști pe linia Oravița – Anina. Introducerea acestui tren ar crește numărul de turiști pe linia Oravița – Anina și totodată ar contribui la o mobilitate mai ridicată a populației din satele prin care trece linia Berzovia – Oravița”, se precizează în textul petiției care poate fi semnată aici: campaniamea.declic.ro/petitions/solicitam…. Până în acest moment, petiția a adunat deja peste 500 de semnături.

 

Demersul este susținut și pe pagina Trainspotting Oravița: „Prin completarea chestionarului, ne ajutați enorm la strângerea de cât mai multe semnături pentru a începe demersurile împreună cu colegii de la Calea ferată Oraviţa – Anina de a relua circulația trenurilor pe linia ce leagă Oravița de Berzovia. Secția 123 este una importantă în județul Caraș-Severin, întrucât asigură suportul pentru creșterea fluxului de turiști pe Semmeringul Bănățean. Din Berzovia, se poate ajunge la Reșița sau la Timișoara pe linia 122A, care este operată în prezent de OTF privat Regio Călători, iar de acolo în toate colțurile țării”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite