Plângeri penale și amenzi la un ocol silvic din Caraș-Severin

Un control efectuat de Garda Forestieră Timișoara la Ocolul Silvic Anina (foto) a scos la iveală tăieri ilegale de arbori, dar și alte nereguli pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-au depus plângeri penale.

Verificările la Ocolul Silvic Anina au avut loc în perioada 2 februarie – 12 martie 2021 și au vizat modul de respectare a regimului silvic de către angajații acestei structuri aflate în subordinea Romsilva.

În urma controalelor au fost aplicat 33 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 65.000 de lei și au fost înaintate procurorilor șapte plângeri penale pentru tăieri ilegale de arbori. De asemenea, „în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în cadrul unei partizi autorizate la exploatare pentru care tratamentul prevăzut era tăieri progresive de racordare, trebuia recoltat întreg arboretul matern, nu a fost pusă în valoare întreaga masă lemnoasă. Astfel, au fost identificați 397 de arbori nemarcați, cu un volum total de 390 de metri cubi. Și în acest caz, documentele au fost înaintate către Parchet”, informează reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara. Potrivit acestora, printre cei sancționați contravențional s-a aflat și șeful Ocolului Silvic, întrucât nu ar fi pus la dispoziția organelor de control documentele solicitate.

Sursă foto: FB Romsilva 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available