UPDATE. PMP-ul condus de Ionuț Popovici a lăsat Caransebeșul fără viceprimar!

Reunit azi în noua formulă, dar cu o absență care avea să se dovedească a fi decisivă, Consiliul Local Caransebeș nu a reușit să bifeze principalul punct de pe ordinea de zi: alegerea viceprimarului.

Absența de la ședință a unicului consilier local PMP, zice-se pe motiv de boală, a făcut ca propunerile pentru funcția de viceprimar să primească un număr egal de voturi. Opțiunea primarului Felix Borcean, Bebe Pasere de la PRO România, a fost votată doar de consilierii PSD și PRO. Deci de 9 dintre cei 18 consilieri locali prezenți la ședința extraordinară de azi. Ceilalți 9, 7 de la PNL și 2 de la USR-PLUS, au votat-o pe Andra Pleșa, propunerea liberalilor pentru funcția de viceprimar. La scor egal, 9-9, s-a luat o pauză de 15 minute pentru eventuale răzgândiri și apoi s-a mai votat o dată. Rezultatul: același.

Următoarea tentativă de alegere a viceprimarului va avea loc joi, 5 noiembrie, data viitoarei ședințe a Consiliului Local, după cum a anunțat Felix Borcean.

Ce s-a întâmplat azi la Caransebeș are evident legătură cu neînțelegerile dintre conducerile județene ale PNL și PMP. Luni, 2 noiembrie, ar urma să aibă loc ședința Consiliului Județean în care vor fi stabiliți cei doi vicepreședinți ai instituției. Deși liberalii au transmis public, și nu o dată, că PNL deține majoritatea în CJ și că, în consecință, nu are de ce să cedeze un post de vicepreședinte PMP-ului, Ionuț Popovici (foto) se pare că încă mai speră într-o minune. „Întâmplarea” de azi de la Caransebeș are exact efectul scontat de aliatul PSD-ului din ultimii patru ani: ședința CJ de alegere a vicepreședinților va avea loc înaintea desemnării viceprimarului din al doilea muncipiu al județului. Și nu după, cum ar fi fost normal, dacă azi pemepistul din CL Caransebeș nu s-ar fi dat lovit (de soartă).

UPDATE, 31 octombrie, ora 13.50

Romeo Dunca, președintele liberal al CJ Caraș-Severin, cel care a anunțat primul că nu va accepta un vicepreședinte CJ de la PMP, a comentat azi nemernicia comisă ieri la Caransebeș: „O mare rușine tipic Ionuț Popovici. Minciuna din afirmatiile acestui nou model de politician, mai periculos decât cel din garda veche, se vede încă o dată. Am înțeles că frustrările față de faptul de a nu fi ținut vrăjeala, cum că alianța (PNL-PMP, n.r.) conform protocolului trebuia să producă modificări și unde era deja majoritate, nu îi dă pace, dar a bloca opțiunea la vot a unui consilier este o mare porcărie. Nu doresc să fiu înțeles greșit, motiv pentru care precizez că nu contează în acest caz cu cine ar fi votat cetățeanul respectiv. Dar să nu te prezinți la vot așteptând semnal de la cel care încă nu a înțeles că la CJ nu se schimbă nimic e o lipsă de respect față de cărășeanul veșnic păcălit, fie de unii, fie de alții…”.

Declarația lui Dunca vine în contextul în care au apărut dovezi că alesul local PMP absent la votarea viceprimarului de Caransebeș nu era nicidecum bolnav, ci aștepta într-un birou din primărie un semnal de la șef. Iar semnalul acesta ar fi fost: Dă-te bolnav!

Sursă foto: arhivă CJ Caraș-Severin (2016-2020)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite