Poliția vrea să avem elevi pregătiți pentru provocările vieții

 

Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Poliției Orașului Oravița au desfășurat săptămâna aceasta activităţi informativ-preventive în rândul elevilor de la școlile și liceele din Oravița, Goruia, Grădinari, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vrani, Răcășdia și Vărădia.

 

Activitățile au vizat siguranța rutieră, siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying, dar și prevenirea traficului și consumului de droguri. Elevii prezenţi au fost informaţi cu privire la regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, le-au fost reamintite regulile care trebuie respectate atunci când se deplasează cu bicicleta sau trotineta electrică: să nu circule cu bicicleta/trotineta electrică pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani, să se asigure și semnalizeze înainte de a schimba direcția de mers, să traverseze pe trecerile de pietoni pe lângă bicicletă/trotinetă electrică, să nu se lase distrași de telefonul mobil atunci când circulă cu bicicleta/trotineta electrică etc.

 

Totodată, au fost purtate discuții cu privirea importanța de a fi toleranţi şi de a manifesta respect în relaţiile cu colegii şi cadrele didactice, de a avea o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte şi de a nu lua parte la fapte care contravin legii.

 

 

Activitățile preventive continuă în toate unitățile școlare din județ, siguranța copiilor și tinerilor reprezentând una dintre prioritățile noastre”, transmit polițiștii cărășeni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite