Polițist de frontieră din Caraș-Severin, răpus de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 23 de noi cazuri

23 de cazuri noi, două decese și 14 pacienți vindecați. Așa arată bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește evoluția COVID-19 în Caraș-Severin. La nivel național, astăzi s-a înregistrat un record absolut de cazuri noi: 1.713.

Numărul total al cazurilor COVID-19 confirmate în Caraș-Severin a ajuns, astăzi, la 1.025 după ce, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 23 de noi îmbolnăviri. De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 4.751 de persoane pentru depistarea infecției cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre „un bărbat de 68 de ani din Sadova Nouă care se afla la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și care prezenta comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială și obezitate morbidă. Și despre un bărbat de 48 de ani din Moldova Nouă, decedat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, fără comorbidități cunoscute”, transmite purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Bărbatul de 48 de ani era polițist de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă. Acesta fusese confirmat pozitiv cu infecție cu coronavirus luni, 14 septembrie, și după numai o zi a decedat. Polițistul avea 3 copii. „Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Sporea Ioan în vârstă de 48 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă-Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, care a decedat după ce în urmă cu o zi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Este al treilea deces în rândul poliţiştilor infectaţi cu virusul ucigaş, după ce în luna iunie un coleg din cadrul IPJ Olt, iar în luna august un alt coleg din cadrul ITPF Timișoara- SPF Jimbolia au fost răpuși de acest virus. În urma acestuia au rămas o soţie îndurerată şi trei copii fără sprijin! Suntem alături de familia acestuia şi-i transmitem sincere condoleanţe! Drum lin spre cer, colegule!”, a transmis, pe pagina de facebook, echipa Sindicatului Europol. În total, în Caraș-Severin s-au înregistrat, până la această dată, 64 de decese ale unor persoane confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus.

În momentul de față, în spitalele din Reșița și Caransebeș sunt internați 136 de pacienți cu COVID-19. Cei mai mulți, 79, sunt la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, 4 dintre aceștia fiind la Terapie Intensivă. Și la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 4 dintre cei 57 de pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă, pe secția ATI.

La nivel național, numărul cazurilor noi a explodat, înregistrându-se, astăzi, un număr record de îmbolnăviri: 1.713. Cele mai multe cazuri noi sunt în București: 211, Cluj, 99, și Suceava, 91. La polul opus se situează județele Ialomița, cu 3 cazuri noi, Călărași, cu 7, și Gorj, cu 8 cazuri noi. În regiunea noastră, recordul îl deține județul Timiș, cu 65 de noi îmbolnăviri, în timp ce în Hunedoara s-au înregistrat 34 de cazuri noi, iar în Arad, 26. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Două dintre acestea sunt din Caraș-Severin. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere. Din totalul persoanelor testate, 107.011 au fost confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate și 49 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, numărul total al persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care au decedat ajungând la 4.285.

În spitalele din țară sunt internați, la această dată, 6.854 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 471 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, alte 11.164 de  persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu iar 5.782 de persoane se află în izolare instituționalizată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite