Polițiștii cărășeni au aplicat în trei zile 58 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

 

Polițiștii cărășeni au efectuat la acest sfârșit de săptămână acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție anti-COVID și de informare a cetățenilor pentru prevenirea și combaterea infectării cu coronavirus.

 

58 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.500 de lei au dat polițiștii care au efectuat, în ultimele 72 de ore, acțiuni de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun din întreg județul Caraș-Severin. „Au fost verificate 134 de societăți comerciale, aproximativ 2.700 de locații de interes, 579 de mijloace de transport persoane, peste 900 de persoane aflate în carantină și peste 200 aflate în izolare. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55 din 2020, în valoare totală de 7.500 de lei”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, Alina Boeru. În paralel cu acțiunile de verificare, polițiștii cărășeni au desfășurat și o campanie de informare cu privire la noile măsuri stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1050, adoptată sâmbătă, 2 octombrie, pentru prevenirea şi combatetea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă. Poliţiştii cărășeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available