Poliţiştii cărăşeni, faţă în faţă cu copiii, în „Tabăra din Inima Satului”, la Măureni [FOTO]

 

Copiii din comuna Măureni care s-au aflat, săptămâna aceasta, în „Tabăra din Inima Satului” au primit, ieri, 20 august, vizita polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

 

„Tabăra din Inima Satului – Împreună pentru copiii noștri”, amplul proiect social şi educațional desfășurat de voluntarii și formatorii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și Centrului de Tineret Moniom pentru copiii din mediul rural, a ajuns la Măureni. Timp de o săptămână, 60 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani, din comună şi din satele aparținătoare, au participat, alături de aproximativ 30 de tineri formatori și voluntari, la o serie de ateliere şi activităţi creative şi educative. Printre acestea s-a numărat şi o întâlnire cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care le-au prezentat, prin intermediul unor jocuri interactive, teme specifice vârstei lor: siguranța în mediul online, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, atât în viaţa reală cât şi în mediul online, siguranța rutieră, prevenirea fenomenului de bullying în rândul copiilor și al elevilor.

 

„Colegii noștri de la Biroul Siguranță Școlară au fost întâmpinați cu interes și curiozitate de către cei mici. Informaţiile prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, încercând ca prin diverse jocuri interactive să le transmitem informații utile pentru viitor, despre cum să fie protejați în anumite situații de viață, cum să reducă riscul de a fi implicați în accidente rutiere sau să fie atenți la informațiile distribuite și primite pe Internet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

 

 

Sursa foto: IPJ Caraş-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite