Claudiu Dolot: „În primele şase luni de mandat am aplicat amenzi de 18 milioane de lei”

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, reșițeanul Claudiu Dolot, a declarat presei că activitatea sa în fruntea instituției este centrată pe cetățean. Dovadă, numărul mare de controale desfășurate, campanii de control reluate, dar și suma: 18 milioane de lei în jumătate de an!

În ultimele şase luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a consiliat mai bine de 1.000 de operatori economici, a desfăşurat 19 controale tematice la nivel naţional, a verificat peste 10.000 de comercianţi şi a aplicat amenzi în valoare de peste 18 milioane de lei, le-a spus Claudiu Dolot, preşedintele Autorităţii, jurnaliștilor de la ziarul Bursa într-un interviu despre activitatea instituţiei şi strategia pe următorii ani.

„La sosirea mea la ANPC am găsit o instituţie activă şi cât de cât eficientă, în ciuda faptului că am dat peste un colectiv mult mai mic faţă de necesităţile unei asemenea instituţii, cu astfel de responsabilităţi, şi extrem de prost plătită”, a spus Dolot pentru ziarul Bursa.

Dolot afirmă că ANPC va avea toleranţă zero la practicile neloiale în mandatul său, mandat în care se doreşte schimbarea imaginii de ansamblu asupra instituţiei. Potrivit acestuia, activitatea ANPC se derulează în strânsă legătură cu noua agendă pentru consumatori a Comisiei Europene pentru perioada 2020 – 2024 care se concentrează inclusiv pe prevenirea creşterii tehnicilor înşelătoare de marketing şi a escrocheriilor la cumpărăturile online.

Claudiu Dolot a acordat un interesant interviu jurnalistului Cristian Franț pe care îl puteți urmări aici:

Foto și video: Daniela Groze

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite