Pompierii cărășeni au salvat în weekend bunuri de aproape un sfert de milion de lei

 

Weekendul ce tocmai a trecut, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au desfăşurat 22 de intervenţii şi misiuni specifice.

 

Pompierii cărășeni din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reșița au fost solicitaţi să intervină ieri, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, în jurul orei 20.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un sălaș din satul Biniș, comuna Doclin. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu pericol de extindere la saivanul în care erau depozitați aproximativ 7.000 de baloți de fân. Pompierii militari s-au deplasat și au acționat cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. În acest caz, importantă a fost intervenția membrilor SVSU Doclin, coordonați de plt. adj. Ciprian Gheorghe Pîslă, aflat în timpul liber, cu ajutorul cărora s-a reușit limitarea incendiul la clădirea sălașului, fiind astfel salvată hrana animalelor. Valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ 200.000 lei. Pentru că a încercat să aprindă focul, folosindu-se de benzină, o persoană a suferit arsuri la membre superioare și față şi a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transportată la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost încercarea de a aprinde focul cu benzină.

 

De asemenea, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână, s-au înregistrat 13 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

 

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, transmit pompierii militari cărășeni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available