Pompierii cărășeni vor putea ajunge mai ușor la intervenții în zonele muntoase. Trei autovehicule de teren au intrat în dotarea ISU „Semenic”

 

Autovehiculele au fost achiziționate în cadrul unui proiect transfrontalier cu finanțare europeană derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”, Primăria Vârșeț (Serbia) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

 

Trei autovehicule 4X4, destinate terenurilor accidentate și zonelor cu acces dificil, au ajuns în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” și urmează să fie utilizate la intervențiile pentru stingerea incendiilor în zonele montane ale județului.

 

„Este vorba despre două autoutilitare puternice, de teren, 4X4, capabile să transporte câte un echipaj de pompieri militari cu echipamente și materiale ușoare de stingere, dotate cu troliu, precum și despre un autocamion de transport materiale și echipamente destinate stingerii incendiilor, 4X4, dotat de asemenea cu troliu și lift pentru urcarea și coborârea materialelor. Ținând cont de specficul zonei muntoase a județului Caraș-Severin, aceste autovehicule vor fi de un real folos salvatorilor cărășeni, pentru a mări capacitatea de reacție a echipajelor de intervenție și a ajunge cât mai repede la locul  producerii situațiilor de urgență, pentru salvarea de vieți și bunuri materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Adrian Manofu.

 

Autovehiculele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”, Primăria Vârșeț (Serbia) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara. Proiectul este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia și are o valoare totală de aproximativ 1.500.000 de euro.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite