Polițiștii au destructurat o grupare infracțională de trafic de migranți care acționa în Caraș-Severin și Timiș

 

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Timișoara, au efectuat ieri, 4 august, 14 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Caraș-Severin, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate bănuite de trafic de migranți, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. După percheziții, cinci persoane au fost arestate preventiv.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie a anului 2020, grupul infracțional organizat alcătuit din 14 membri – femei cu vârste cuprinse între 21 şi 71 de ani și bărbați având între 20 şi 54 de ani – ar fi ademenit mai mulți migranți și i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord-vestul Europei.

 

„Cei în cauză ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională care ar fi acționat pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, printre care și România, și ar fi avut ca principală preocupare racolarea migranților din țările de origine și transportarea acestora prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România, în scopul însușirii unor sume de bani.”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

 

Potrivit polițiștilor timișeni, în urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate 5 grame de substanțe vegetale, 10 telefoane mobile și mai multe înscrisuri, iar 13 persoane au fost conduse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun. Totodată, cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad și Caraș-Severin. Activitățile s-au desfășurat și cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

 

Foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite