UPDATE. Investiție deblocată. Dunca și Filipescu fac echipă pentru a se asigura că Aquacaraș nu mai ia țeapă

 

Parte a fazării proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, în valoare totală de 450 milioane de lei, lucrările de introducere a apei potabile și a canalizării în orașul Anina au fost reluate și sunt în grafic, după ce actuala conducere a Aquacaraș a reușit să deblocheze situația creată de fostul contractor.

 

„La Anina proiectul de introducere a apei potabile și a canalizării a fost aproape de a fi ratat. Neregulile descoperite au făcut ca lucrările efectuate deja să nu poată fi recepționate. Astfel s-a intrat în blocaj, iar falimentul contractorului a întârziat și mai mult această investiție. Pentru conducerea AquaCaraș a fost o prioritate rezolvarea acestei situații, iar după depășirea tuturor obstacolelor avem o veste bună pentru anineni: lucrările au fost reluate”, informează reprezentanții companiei județene de apă și canalizare.

 

Anunțul vine după ce ieri, 4 august, directorul general al Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, au făcut o vizită la Anina pentru a verifica situația din teren. Aceștia au concluzionat că se observă un real progres, constructorul având pregătite materialele, utilajele și forța de lucru necesare pentru a finaliza lucrările, conform graficului stabilit.

 

Pentru finalizarea lucrărilor la termen și în condițiile de calitate impuse de beneficiar, relația cu administrația locală din oraș este esențială, subliniază reprezentanții Aquacaraș, care apreciază că se află „într-o permanentă comunicare cu conducerea Primăriei Anina și ne bazăm pe suportul acesteia pentru a putea finaliza acest proiect respectând standardele de calitate și termenele asumate”.

 

Schimbarea de paradigmă în relația CJ-Aquacaraș după alegerile locale din 2020 este evidentă. Dacă principala grijă a fostelor administrații județene era să se asigure că milioanele de euro gestionate de Aquacaraș ajung la cine trebuie, acum pe primul plan se află urmărirea modului în care antreprenorii contractați de compania județeană de apă își respectă obligațiile față de principalii beneficiari ai lucrărilor: comunitățile locale.

 

UPDATE. Romeo Dunca: „Cu 8 ani mai târziu, dar se poate și la Anina”

 

Despre lucrările la rețelele de apă și canalizare de la Anina, Romeo Dunca spune că „situația dezastruoasă moștenită se îndreaptă pas cu pas. Contracte păguboase pentru oraș încheiate cu 8 ani în urmă au fost abandonate de constructori. Fie nu au fost începute, fie au fost realizate neconform. Au urmat apoi multiple licitații la care nu a fost interesat nimeni. În final, după actualizarea prețurilor s-a prezentat câte un singur ofertant. De care trebuie să ținem și să facem plățile la timp.

Pe traseul șantierelor situația e mulțumitoare. Utilaje bune, personal suficient și progres vizibil. Țevile de apă și canal sunt acoperite cu un pat suficient de nisip.

Cu 8 ani mai târziu, dar SE POATE și la Anina”.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite