Popa a semnat! Un milion şi jumătate de euro din fonduri europene pentru anveloparea a șapte blocuri din Reșița

Vești bune pentru reșițenii care stau la bloc. Mai multe imobile situate pe trei străzi din partea centrală a municipiului vor fi anvelopate, locatarii acestora beneficiind astfel de confort termic și de modernizarea interioară a blocurilor în care locuiesc.

Primarul Ioan Popa a declarat că, în urma semnării la Timișoara a două proiecte în valoare de un milion şi jumătate de euro, vor fi anvelopate imobilele de pe strada Horea, bl.A6, A7 , bl. A2, A3, A4, Piata 1 Decembrie 1918, bl.25 şi strada G. A. Petculescu, bl. 15.

Pe termen lung, locatarii vor avea costuri de întreținere reduse semnificativ, mai mult, reabilitarea scărilor de bloc, a subsolurilor, acoperişurilor şi lifturilor va spori confortul şi siguranța celor care locuiesc în aceste imobile”, spune edilul Popa.

Banii vin de la Uniunea Europeană în proporţie de 60%, la care Primăria Reşiţa va mai contribui cu 20%, iar restul de 20% va veni de la cetățeni. Primăria Reşiţa, însă, va contracta un credit pe cinci ani pentru a depune banii în numele cetăţenilor, după care îi va recupera de la asociaţiile de proprietari.

Acest demers al municipalității se pare că se va extinde și în alte zone din oraș.

După acestea vor urma şi altele, până la 30 de scări de bloc, pe care le aşteaptă toată lumea. Înfrumuseţăm blocurile cu zece etaje din centrul municipiului nostru, cele de la gară şi cele de pe Bulevardul Republicii, din cartierul Lunca Bârzavei”, a mai spus Ioan Popa.

Anveloparea blocurilor presupune pe lângă izolarea termică și reabilitarea acoperişului, schimbarea geamurile, a uşilor, igienizarea beciurilor, modernizarea scarilor, a lifturilor şi a uşilor de la intrare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite