Porțile Poeziei se redeschid mâine la Reșița. Poeți din 13 țări își vor prezenta creațiile lirice în cadrul festivalului ajuns la ediția a X-a

 

După ce în ultimii doi ani organizarea a fost imposibilă din cauza pandemiei de COVID-19, Festivalul Internațional „Porțile Poeziei” revine în Banatul Montan, cu cea de-a X-a ediție. Festivalul va avea loc în perioada 23-26 iunie și va reuni poeți importanți din Europa, Japonia și Statele Unite ale Americii.

 

În timp ce alte festivaluri s-au desfășurat online în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor de călătorie impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, „Porțile Poeziei”, fiind un eveniment menit, pe lângă popularizarea creației lirice, să promoveze Banatul Montan din punct de vedere cultural și turistic, a fost amânat până acum, când se poate desfășura în format fizic.

 

„Deschiderea celei de-a X-a ediții a festivalului va avea loc mâine, 23 iunie, în Sala de festivități a Palatului Administrativ din Reșița, cu prezentarea invitaților din străinătate și un cuvânt de salut din partea gazdelor. La această ediție avem invitați poeți din Statele Unite ale Americii, Japonia, Italia, Polonia, Lituania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Croaţia și Serbia, cărora li se adaugă poeți români”, informează directorul Festivalului Internațional „Porțile Poeziei”, poeta Liubița Raichici.

 

Tot mâine, cu începere de la ora 17.00, la Palatul Cultural din Reșița se va desfășura Meeting-ul Internațional de Poezie, cu participarea poeților invitați. Programul serii va fi completat cu un spectacol artistic. În zilele de 24, 25 și 26 iunie, festivalul va continua la Bocșa, Belobreșca, pe Clisura Dunării și la Oravița.

 

Festivalul Internațional „Porțile Poeziei” este organizat de Fundația Activity, cu sprijinul CEZ Group și al Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite