Primăria Reșița vrea să construiască locuințe pentru medici și profesori cu bani din PNRR. Proiectul are o valoare eligibilă de circa 1.000.000 de euro

 

Proiectul prevede construirea a două blocuri de locuințe cu câte șase apartamente și a unei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, în cartierul Moroasa. 

 

Într-o ședință a Consiliului Local Reșița ce a avut loc săptămâna trecută a fost aprobată depunerea proiectului ,,Realizarea de locuinţe pentru specialişti în învăţământ şi sănătate în Municipiul Reşiţa” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul IV Coeziune socială și teritorială, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10, Componenta C10 – Fondul Local – Investiţia I.2 – Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri sau locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ.

 

Proiectul are o valoare maximă eligibilă de 5.306.539 de lei și prevede construirea a două blocuri – cu parter, un etaj și mansardă – în cartierul Moroasa, strada Caen, cu acces din strada Petru Maior. Fiecare bloc va avea câte șase apartamente cu două camere. În zona celor două imobile vor fi amenajate spații verzi pe o suprafață de circa 4.000 metri pătrați și va fi amplasată o stație de reîncărcare lentă a vehiculelor electrice, aceasta fiind o cerință prevăzută în cadrul PNRR, Componenta C10, Investiţia I.2. De asemenea, întrucât terenul este situat într-o zonă de versant cu probleme de stabilitate, vor fi executate și lucrări de drenaj și vor fi construite ziduri de sprijin.

 

„Obiectivul general al acestui proiect este construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ pentru dezvoltarea serviciilor medicale şi sociale pentru persoanele care trăiesc în comunități marginalizate și grupuri vulnerabile din municipiul Reşiţa și unde anterior au fost identificate deficite în ceea ce privește furnizarea de servicii medicale și educaționale”, se precizează în referatul de aprobare semnat de primarul Ioan Popa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite