Primarul Ioan Popa: Constructorii trebuie tratați drept cei mai buni parteneri ai noștri. Sunt foarte puțini cei care pot face toate lucrările ce apar pe fonduri europene

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în ultima ședință ordinară, încheierea unui contract de comodat cu PORR CONSTRUCT SRL, în baza căruia firma care execută lucrările în cadrul proiectului de reintroducere a tramvaiului în municipiul Reșița va putea folosi, timp de doi ani, gratuit, un teren de peste 22.000 de metri pătrați pentru organizarea de șantier.

 

Terenul primit prin comodat de PORR CONSTRUCT SRL – firma care a câștigat licitația pentru proiectul „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în Municipiul Reșița” – pentru organizarea de șantier este cel pe care s-a aflat vechiul depou de tramvaie, situat pe Bulevardul Republicii, nr. 29, în zona Kaufland.

 

Contractul având ca obiect folosința gratuită a terenului de către firma PORR CONSTRUCT SRL a fost aprobat în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Reșița, la inițiativa primarului Ioan Popa. Acesta a explicat că a ales varianta comodatului, în detrimentul unui contract de concesiune, care ar fi putut aduce bani la bugetul local, pentru a încuraja și sprijini constructorii, în contextul în care numărul firmelor care pot executa lucrări mari de infrastructură este extrem de limitat. „Constructorii trebuie tratați drept cei mai buni parteneri ai noștri. Sunt foarte puțini constructori în România, matematic vorbind, care pot face toate lucrările ce apar pe fonduri europene. Vor beneficia de lucrări cei care vor avea o atitudine cât mai colegială, cât mai prietenească cu antreprenorii, evident, cu condiția unor lucrări de bună calitate. Celor de la PORR am zis că le ofer tot ce pot din partea municipalității ca să simtă că au venit într-un oraș prietenos. Nu puteam cere bani pentru terenul respectiv pentru că nici orașul nu se îmbogățea, și mai și credeau despre mine că sunt neam prost. Atitudinea noastră de parteneri, colegială face bine în relațiile cu antreprenorii”.

 

CITEȘTE ȘI: Lucrările avansează pe șantierul de pe Bulevardul Republicii. Vechea șină de tramvai va fi vândută la fier vechi, iar chioșcurile vor fi demolate [FOTO+VIDEO]

 

Edilul a oferit și exemplul firmei din județul Satu Mare care execută în oraș lucrări de reabilitare și eficientizare energetică la mai multe unități de învățământ și care, datorită modului în care a fost tratată de municipalitate, lucrează deja de câțiva ani în oraș: „Mulțumesc lui Dumnezeu că a apărut în oraș o firmă din Certeze, care a reabilitat multe unități de învățământ din oraș și care, la majoritatea licitațiilor, a fost singurul ofertant. Nu a mai venit nimeni! I-am mulțumit lui Dumnezeu că într-o zi m-am întâlnit cu secretara primăriei din Giroc, care mi-a recomandat această firmă. Mi-a dat numărul de telefon, l-am sunat, a venit aici, moroșan dintr-o bucată. A zis că vine, dar să nu își bată nimeni joc de el. Le-am oferit condiții pentru muncitori, am făcut tot ce-am putut să-i aduc aici. A venit și lucrează deja cu noi de vreo trei ani”. De asemenea, primarul Ioan Popa s-a declarat mulțumit și de colaborarea cu firma din Lugoj care a reabilitat Centrul Civic al municipiului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite