Povești în rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan

 

Lumea de poveste a Văii Almăjului și a Banatului Montan va prinde viață, timp de o săptămână, la Timișoara, în cadrul evenimentului „Povești în rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan”. Organizat de oameni ai locului, evenimentul va promova într-un mod inedit frumusețile acestor zone, prin incursiuni virtuale, prezentări de artă și costume populare, ateliere meșteșugărești, prezentări de carte, dar și seri de povești și de poezie în grai.

 

Evenimentul „Povești în rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan” va avea loc în perioada 5 – 12 aprilie și va aduce în capitala Banatului, la Galeria 5 din Timișoara, lumea mirifică a acestor zone. Și pentru că o călătorie inedită nu poate să înceapă decât cu o experiență inedită, marca Visit Caraș-Severin, reprezentanţii Serviciul Promovare Turism din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin vor fi prezenţi pe toată durata evenimentului, pregătind vizitatorilor o experiență unică. „Invităm potențialii turiști să pășească în lumea fascinantă a realității virtuale, unde vor putea explora cele mai spectaculoase obiective turistice din județul nostru, printre care lacuri, cascade, muzee, peșteri sau mănăstiri, prin folosirea ochelarilor VR. De la emblematica staţiune balneară Băile Herculane până la cadrele naturale superbe ce formează Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, turul virtual al judeţului Caraş-Severin le oferă vizitatorilor oportunitatea de a descoperi și aprecia bogăția și frumusețea Banatului Montan!”, transmit aceștia.

 

Turul virtual nu va face decât să completeze expozițiile de bază ale evenimentului – „Din Valea Almăjului prin Banatul Montan”, cu fotografii realizate de cei doi organizatori: Claudiu Vatau și Nicolae Șușara, și „Turism la granița dintre secole și imperii”, expoziție de carte poștală rară din Băile Herculane, prezentată de Iacob Sîrbu. „Pe lângă fotografiile minunate și cărțile poștale deosebit de rare, am pregătit o serie de evenimente ce vor însufleți expoziția. Fie că vă atrage o incursiune VR în Banatul Montan, prezentări de costume populare, ateliere meșteșugărești și de ecologie, prezentări de artă populară și de carte sau seri de povești și de poezie în grai, pe toate le veți găsi la Galeria 5”, transmit organizatorii.

 

„Povești în rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan” este un eveniment organizat de Claudiu Vatau, Nicolae Șușara și ValeaAlmajului.ro, în parteneriat cu Centrul de Proiecte Timișoara și cu Serviciul Promovare Turism din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite