Premieră la Reșița. Școală postliceală fără taxă, în structura Universității „Eftimie Murgu”!

Absolvenții de liceu care nu au promovat Bacalaureatul se pot înscrie la Colegiul „Eftimie Murgu”. Acesta a fost înființat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în care Universitatea „Eftimie Murgu” este partener și oferă pregătire în specilizarea tehnician operator mașini unelte cu comandă numerică.

28 de locuri, toate fără taxă, sunt disponibile la Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu”, specializarea tehnician operator mașini unelte cu comandă numerică. Dintre cele 28 de locuri, 15 sunt destinate absolvenților de liceu din categorii defavorizate. „Spre deosebire de studiile universitare, unde diploma de Bacalaureat este document obligatoriu, la învățământul terțiar (școală postliceală) se pot înscrie și absolvenții de liceu care nu au promovat Bacalaureatul”, a explicat prorectorul UEMR, Cristian Chioncel.

Înscrierile la școala postliceală de la UEMR au început pe 9 iulie și se vor termina pe 21 iulie. Dacă vor rămâne locuri neocupate, va fi organizată și o sesiune de toamnă în perioada 31 august – 2 septembrie.

Acest program de studii pentru tehnician operator mașini unelte cu comandă numerică are durata de 1 an și a fost înființat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană intitulat „Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative”, derulat de Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. „Programul răspunde nevoii companiilor din regiune de a angaja tehnicieni în domeniul prelucrărilor pe mașini cu comandă numerică. Prima generație de cursanți va beneficia de formare în regim fără taxă, costurile aferente derulării programului fiind asigurate prin proiect”, mai precizează reprezentanții UEMR.

Implementarea acestui program de studii nu va fi afectată de fuziunea prin absorbție a UEMR cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, un demers care urmează să fie formalizat, până la începutul anului universitar, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, prin parcurgerea etapelor prevăzute de legislația națională în vigoare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available