Premierul Cîțu l-a schimbat pe președintele ANPC Cozminschi cu reșițeanul Claudiu Dolot

 

În Monitorul Oficial a fost publicată ieri, 26 februarie, decizia de numire a reșițeanului Claudiu Dolot în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

 

Primul-ministru Florin Cîțu l-a eliberat ieri din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe Eduardt Cozminschi și l-a numit în locul acestuia, în aceeași zi, pe Claudiu Dolot. Decizia nr. 165 de numire în funcție a reșițeanului a și fost publicată în Monitorul Oficial (nr. 197 din 26 februarie 2021): „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Claudiu Daniel Dolot se numește în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, se specifică în articolul unic al deciziei semnate de premierul României. Secretar general al PNL Botoşani, Eduardt Cozminschi fusese pus în funcție în decembrie 2019, de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI: Propunerea lui Ioan Popa, aprobată la vârful PNL. Municipiul Reșița dă viitorul președinte al ANPC: Claudiu Dolot

 

Reșițeanul Claudiu Dolot, 49 de ani, era propunerea PNL pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, post care revine liberalilor ca urmare a negocierilor din cadrul coaliției aflate la guvernare. În prezent director grup retail al Filialei Caraș-Severin a BCR, Claudiu Dolot are o experiență de 18 ani în finanțe-bănci și 7 ani în administrația publică locală și județeană. A fost director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin (ADECS, 1996-2003), apoi a intrat în banking, ocupând funcții de manager în filialele teritoriale ale unor bănci cu acționariat austriac: Raiffeisen (2003-2006), Volksbank (2006-2013), BCR (2013-prezent).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite