Propunerea lui Ioan Popa, aprobată la vârful PNL. Municipiul Reșița dă viitorul președinte al ANPC: Claudiu Dolot

După şedinţa de ieri a Biroului Politic Naţional al PNL, preşedintele partidului, Ludovic Orban, a anunțat că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii.

 

„Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Orban, citat de Digi 24.

 

Potrivit presei centrale, printre cele 72 de nume aprobate de conducerea PNL se află și două din Caraș-Severin: Claudiu Dolot, propus de primarul Ioan Popa, președintele filialei reșițene a PNL și prim-vicepreședinte al organizației județene, și Andrei Ungur, din partea filialei din Caransebeș, al cărei lider este. Despre cel din urmă se știe că a ocupat funcția de city manager al municipiului de pe Timiș și Sebeș, dar și că a fost subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, numit anul trecut, în timpul guvernării Orban. Acesta ar urma să fie secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Reșițeanul Claudiu Dolot, 49 de ani, este propunerea PNL pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, post care revine liberalilor ca urmare a negocierilor din cadrul coaliției aflate la guvernare. În prezent director grup retail al Filialei Caraș-Severin a BCR, Claudiu Dolot are o experiență de 18 ani în finanțe-bănci și 7 ani în administrația publică locală și județeană. A fost director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin (ADECS, 1996-2003), apoi a intrat în banking, ocupând funcții de manager în filialele teritoriale ale unor bănci cu acționariat austriac: Raiffeisen (2003-2006), Volksbank (2006-2013), BCR (2013-prezent).

 

Unele dintre candidaturile primite din teritoriu nu au fost acceptate de comisia de evaluare. „Avem situaţii în care nu am finalizat evaluarea în cazul unor candidaţi sau verificările procedurale necesare pentru astfel de poziţii. De asemenea, avem situaţia unor candidaţi unde Comisia de evaluare nu a fost de acord. Le vom comunica organizaţiilor aceste situaţii unde am considerat că persoana propusă nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism. Aş prefera să nu dau exemple pe tema asta. Vom aştepta alte nominalizări. Sunt convins că vor exista alte nominalizări care vor respecta exigenţele stabilite împreună”, a mai spus Ludovic Orban.

UPDATE, ora 19.05

Departamentul Comunicare al PNL Caraș-Severin a transmis în această după-amiază un comunicat de presă. Îl redăm mai jos.
„În ședința Biroului Politic Național al PNL, format din președinții filialelor județene și membrii BEx, au fost aprobate propunerile pentru secretarii de stat și demnitarii cu rang de secretar de stat.
Ambele propuneri ale PNL Caraș-Severin, aprobate cu unanimitate de voturi în ședința Biroului Politic Județean din data de 11 Ianuarie 2021, au fost votate și de către membri BPN în ședința de ieri, 13 februarie 2021, unde au fost susținute de către domnul senator Ion Marcel Vela, președintele Filialei PNL CS.
Astfel, alături de încă 70 de liberali din alte județe și municipiul București care vor fi desemnați de Guvern în poziții naționale, Filiala Caraș-Severin vor fi reprezentată de domnul Andrei Ungur care va ocupa postul de Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și de domnul Claudiu Dolot ca președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.
Pe lângă expertiza și CV-ul celor propuși, la selecția propunerilor PNL în cadrul coaliției de guvernare s-a avut în vedere și faptul că Filiala Caraș-Severin a ocupat la alegerile din 6 Decembrie locul 8 în clasamentul național al rezultatelor obținute de Partidul Național Liberal, având cel mai mare procent din Regiunea Vest.
Mâine, conducerea națională a PNL va valida și nominaliza propunerea filialei PNL Caraș-Severin pentru funcția de Prefect al județului, în persoana liberalului Cristian Gafu, actual prefect si avocat, care în noul mandat va avea statut de demnitar.”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite