Suntem prezenți și pe

Actualitate

SUMAL 2.0, start compromis. Haos cu premeditare? 

Publicat cu

în

Ministrul Mediului susține că verificarea tăierilor ilegale prin SUMAL 2.0 funcționează, lucru care este contrazis chiar de cei care ar trebui să efectueze controalele pe teren, mărturisește fostul senator Mihai Goțiu.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, susține că atât Poliția și Jandarmeria, cât și Garda Forestieră au primit credențialele de control în noul SUMAL și că se efectuează controale pe teren, asumându-și aceste afirmații în mod public. „Sistemul este funcțional și utilizat în momentul de față de peste 30.000 de utilizatori. Sunt peste 3.000 de utilizatori care provin din rândul Poliției și Jandarmeriei. Garda Forestieră are acces din prima zi de funcționare la toate datele și toate informațiile din baza de date. Poliția și Jandarmeria au solicitat pentru personalul din cadrul acestor organe de control, username și parolă pentru fiecare persoană. Astăzi sunt peste 3.000 de utilizatori din rândul jandarmilor și polițiștilor care pot opri pe stradă orice transport care circulă și persoanele acestea au informații în timp real despre fiecare transport”, a spus Tanczos Barna la B1 TV.

Mihai Goțiu susține că afirmațiile ministrului sunt contrazise chiar de cei care ar trebui să facă aceste controale. Inițiativa lui Goțiu a fost de a da câteva telefoane pentru a verifica aceste aspecte. Acesta a aflat că, în unele județe, persoane din cadrul Poliției și Jandarmeriei susțin că, în continuare, nu au primit credențialele pentru acțiuni de control, în alte județe credențialele ajungând doar în ultimele zile, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, i-ar fi semnalat problema, public, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. De asemenea, după primele ședințe, săptămâna trecută, la nivelul inspectoratelor din fiecare județ, ar mai trebui organizate măcar câte o ședință de instruire înainte de a-i trimite pe agenți și inspectori în control.

Goțiu a obținut reconfirmări din partea mai multor Gărzi Forestiere că nu se fac verificări pe teren,  inspectorii cu atribuții de control fiind blocați în call-center pentru a oferi asistență operatorilor economici. De asemenea, oameni din Gărzile Forestiere cu care a vorbit i-au confirmat și faptul că au primit credențialele de control doar la câteva zile după lansarea SUMAL 2.0, după 31 ianuarie, deci SUMAL 2.0 ar fi fost lansat fără ca aplicația de control să fie finalizată, chiar dacă reprezentanții ministerului au anunțat, de mai multe ori, încă de anul trecut, că SUMAL 2.0 ar fi fost pregătit să fie lansat. Unii dintre cei care au acceptat să vorbească cu ex-senatorul i-au mărturisit, ca păreri personale, că nu exclud varianta ca noul SUMAL să fi fost lansat intenționat cu atâtea probleme pentru a fi compromis.

Goțiu adaugă că a avut cu Tanczos Barna și un început de discuție legată și de situația urșilor, cărora li s-a pus gând rău, și mărturisește că urmează să revină asupra acestei probleme.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate2 ore în urmă

Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile15 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate16 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate17 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație18 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate22 de ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politicăo zi în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sport2 zile în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Cele mai citite