UPDATE. Premierul Florin Câțu a luat decizia: Ministrul Vlad Voiculescu, revocat din funcție

Prim-ministrul Florin Câțu a anunțat în urmă cu câteva minute că a decis revocarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

 

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat prim-ministrul Florin Câțu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

UPDATE, ora 12.05

 

Potrivit presei centrale, motivul principal care a dus la revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu este un ordin semnat aseară de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, privind noi criterii de carantinare. Un astfel de ordin ar fi trebuit să aibă avizul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

UPDATE 2, ora 14.15

 

Într-o declarație de presă făcută la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu și-a argumentat decizia de a-l revoca din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu și, totodată, și-a exprimat convingerea că actuala coaliție de guvernare nu se va dezbina: „De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar şi în economie. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituţiile statului, în instituţiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii. Vreau să îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, unor idei şi nu în jurul unor persoane”.

 

UPDATE 3, ora 16.45

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite