Transport în comun verde la Oravița. Cu autobuze hibrid cumpărate din fonduri europene

Primăria Oravița a recepționat deja cele patru autobuze hibrid achiziționate cu bani europeni care vor efectua serviciul public de transport în comun de călători în oraș.

 

Autobuzele au fost achiziționate prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în Oraşul Oraviţa bazată pe investiţii destinate îmbunătăţii mobilităţii locuitorilor oraşului Oraviţa”, în valoare de aproape 5 milioane de euro. Proiectul prevede și construirea stațiilor de autobuz, modernizarea trotuarelor și asfaltarea străzilor pe care vor circula mijloacele de transport, construcția depoului fiind începută deja, așa cum resita.ro a scris.

 

Cele patru autobuze sunt prevăzute cu spațiu special pentru accesul persoanelor cu dizabilități aflate în scaunul cu rotile, dar și pentru mămicile cu cărucioare pentru copii, iar două dintre ele au 12 metri, fiind destinate pentru transportul a 90 de persoane.

 

Cel mai probabil transportul în comun se va face cu noile autobuze chiar din această vară, dacă nu vor apărea alte probleme inerente cu înscrierea și darea lor în folosință.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available