Premierul Ludovic Orban, din nou în Caraș-Severin!

ADVERTORIAL. Transformăm promisiunile în fapte. Guvernul Orban se asigură că rețeaua de gaze naturale din Caraș-Severin se extinde.

Vineri, 11 septembrie 2020, premierul Ludovic Orban va face o vizită de lucru la Băile Herculane, pentru a se întâlni cu primarul Cristian Miclău și cu primarii din zonă în vederea clarificării depunerii proiectelor pentru extinderea rețelei de gaz. Din delegația guvernamentală condusă de premier vor face parte Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, și Ion Sterian, șeful Transgaz.

Autoritățile din zonă s-au constituit într-un ADI tocmai pentru a accesa astfel de proiecte. Rețeaua de gaz va ajunge la Orșova și, de acolo, la Topleț și Băile Herculane. De aici, rețeaua urmează să se extindă pe toată Valea Cernei și Timișului.

Guvernul PNL a lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi. Bugetul programului este de peste un miliard de euro, pe o perioadă de patru ani de zile.

Avem ca obiectiv în următorii patru ani de zile să extindem reţelele magistrale cât mai mult, astfel încât să permitem conectarea la reţelele de gaz natural a cât mai multor localităţi.

Apelul de proiecte lansat permite localităţilor care au documentaţiile tehnico-economice aprobate de autorităţile locale să depună astfel de proiecte astfel încât să obţină finanţare pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaz natural.

PNL este preocupat de tema valorificării resurselor de gaz natural și are un obiectiv clar: gazul românesc să ajungă în casele românilor.

Biroul de presă al PNL Caraș-Severin

(P.E.)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available