Președintele CJ Romeo Dunca, după o licitație câștigată ieri de Remus Rof: „Cât sunt eu aici, nu trebuie să dea la nimeni șpagă”

 

Patronii firmelor de casă care, pe timpul fostelor administrații județene, câștigau pe bandă rulantă contracte de lucrări din bani publici au înțeles că, sub conducerea lui Romeo Dunca, licitațiile se fac pe bune. Și că fiecare participant are șansa lui, dacă vine cu o ofertă corectă.

 

Exemplul cel mai recent ne este oferit de președintele liberal al Consiliului Județean Caraș-Severin și îl are în prim-plan pe Remus Rof, președinte PSD Reșița și primar al comunei Dognecea. A cărui firmă și-a adjudecat ieri licitația pentru construirea unui nou pod la Dognecea, anunță Romeo Dunca.

 

„Lucrurile bune se întâmplă și la noi. Într-un mediu ostil, cu efort mare venit din partea unui grup din ce în ce mai numeros de angajați de la CJ și DDJ care înțeleg că pentru a schimba lucruri trebuie muncit în acest mediu încă neprielnic, rezultatele încăpățânării de a rămâne pe calea corectă a lucrurilor dă roade. În mod concret azi (ieri, n.r.) și referindu-ne la o singură licitație, acest succes înseamnă exact 1.419.000 ron. Din 5 milioane alocate pentru realizarea viitorului pod.”, spune Dunca, încântat de rezultatul licitației.

 

Astfel, acesta subliniază că firmele de casă din trecut nu au fost singurele vinovate pentru prețurile mari plătite din bani publici și lucrările de calitate îndoielnică realizate de câștigătorii unor licitații cu final cunoscut din start. „Conducerea unei instituții, complice la licitații aranjate urmate de adjudecări la prețuri mari și mai apoi obligația câștigătorilor de a cotiza la partid sau la diferiți membri importanți ai acestora, a contaminat bunul mers al lucrurilor. Firmele private puse câteodată în fața acestor practici au avut de ales. Fie s-au conformat dorinței politice dată de edilii aleși sau a șefilor puși de ei și au câștigat licitații dedicate devenind trup și suflet din bunul (care era de fapt răul) mers din județ, fie nu au luat nici un fel de lucrări, fiind practic inexistente pe tabloul de câștigători ai lucrărilor din județ.

Așa cum SC Emiliano Vest, în lucrarea pe care o execută pe DJ 608 lucrează bine și nu evit să menționez acest lucru atunci când e cazul, în același timp în care atrag atenția asupra neregulilor din trecut făcute tot de această firmă, iată că azi mă declar mulțumit de faptul că firma d-lui Rof a câștigat în mod corect lucrarea ce va avea ca rezultat construirea unui nou pod la Dognecea. Diferența e că azi cei menționați au câștigat o licitație corectă în care competiția și-a spus cuvântul și rezultatul a fost prețul corect. Adjudecată la 69% din prețul ofertat de CJ și nu la 98% așa cum s-ar fi întâmplat probabil dacă făcea Stika caietul de sarcini și una din condiții era ca eventual constructorul să fie din Dognecea, ne vedem în plăcuta situație în care din banii alocați să mai putem face în plus încă un drum”, a anunțat Romeo Dunca după ședința de ieri a Consiliului Județean, în cadrul căreia s-a aprobat ca banii economisiți să fie redirecționați către modernizarea drumului de la Răcășdia la Vrăniuț.

 

Faptul că organizarea de șantier pentru lucrările la podul din Dognecea nu o putea face nimeni mai ieftin decât firma din comună a lui Remus Rof s-a văzut la prețul ofertat, arată Dunca: următorul clasat, o companie din Lugoj, a cerut cu 300.000 de lei mai mult, iar o alta, din Arad, cu un milion peste prețul cerut de Rof. Care primește asigurări publice, din partea președintelui CJ, că din cele peste 3,5 milioane de lei pe care le va încasa nu trebuie să dea nici un leu parandărăt, așa cum se practica în trecut: „Iată că și firmele de casă, dacă sunt bine gestionate, licitația fiind corectă și ele neavând încotro, pot fi aduse pe calea cea dreaptă și dură a competiției corecte în urma căreia se vor face bine și la prețul corect lucruri și la noi în județ. Chiar dacă banii sunt mai puțini, profitul rămas poate fi mai mare. Constructorul e fără obligații la cei care au favorizat. Adică pe românește, păstrează toți banii. Cât sunt eu aici nu trebuie să dea la nimeni șpagă. Rămâne ca partidul rămas fără șpaga visată, să convingă prin fapte pe cetățenii de rând și nu prin sume platite în mod nelegal, înainte de alegeri, unor flotanți cărați cu autobuzele pe la diverse centre de votare”.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite