Primar liberal din Caraș-Severin, trimis în judecată pentru trafic de influență

 

Procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara al DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Măureni, Brian Filimon, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, după ce ar fi luat o șpagă de 100.000 de lei.

 

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în anul 2019, pe fondul derulării contractului de execuție de lucrări privind „Refacere și modernizare drum comunal calamitat DC 83A Șoșdea – lim. jud. Timiș, comuna Măureni”, primarul Brian Filimon ar fi pretins de la executantul lucrărilor un procent de 5% (circa 150.000 lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

 

„Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuții în procedura de recepție a lucrărilor și de efectuare a plăților, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepționa și de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a inculpatului Z.I.. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Filimon Brian.”, informează Direcția Națională Anticorupție.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, inculpatul Filimon Brian fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar inculpatul Z.I., om de afaceri, de comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

 

Primarul comunei Măureni se declară nevinovat, susține că nu a făcut niciodată trafic de influență și că își va demonstra nevinovăția în fața magistraților.

 

Brian Filimon este primarul liberal poate cel mai curtat de liderii social-democrați din Caraș-Severin să treacă la PSD.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available