Primăria Oravița și Aquacaraș pun piciorul în prag! Fără concesii pentru firma care a făcut prăpăd pe străzile din oraș

 

Săptămâna aceasta, reprezentanții Aquacaraș, ai Primăriei Oravița și cei ai companiei Ludwig Pfeiffer – compania care a executat lucrările de apă și canal în orașul din Valea Carașului – au avut o întrevedere pentru a analiza starea lucrărilor din oraș.

 

Oravițenii trăiesc un calvar de mai bine de doi ani. În urma modernizării infrastructurii de apă și canal din localitate, firma ce a câștigat licitația în 2014 a lăsat în urma sa străzi sparte pline de gropi. Locuitorii urbei sunt obligați să suporte tot disconfortul acestor lucrări și își rup mașinile pe străzile vechiului burg. Situația a fost reclamată în repetate rânduri, însă fără ca firma Ludwig Pfeiffer să remedieze problemele. Sătui de termene date pentru refacerea infrastructurii rutiere, reprezentanții Primăriei au solicitat o întâlnire cu cei de la Ludwig Pfeiffer și conducerea Aquacaraș pentru a clarifica situația. Paradoxal, reprezentanții Ludwig Pfeiffer au cerut din nou o amânare! Pentru luna octombrie. Aceștia invocă faptul că în acest moment „societatea și alte trei filiale ale proprietarului aflat în insolvență se află în proces de vânzare. Acesta este motivul pentru care am înaintat ca termen jumătatea lunii octombrie.”

 

Termenul avansat de Ludwig Pfeiffer l-a scos din sărite pe primarul Ursu. „La sfârșit de octombrie în niciun caz! Nu are niciun sens! Trebuie să luăm măsuri de acum. Cred că fiecare stradă are o problemă. Noi nu putem face nicio lucrare că peste tot ați început și nu ați finalizat. Pe strada Ciclovei toată piatra cubică a fost luată de ploaie”, a replicat tăios edilul Ursu.

 

 

Nici șeful Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, nu s-a lăsat impresionat de argumentele lipsite de substanță ale celor de la Pfeiffer și spune că acestea nu vor rezolva problemele cu care se confruntă orăvițenii. „Această discuție este doar să ne pierdem timpul. Noi discutăm, dar ei nu lucrează. Așteaptă să vândă societatea”, este concluzia lui Filipescu. Totodată, acesta a avertizat constructorul că: „nu veți primi nicio decontare până nu faceți refacerile. Vrem să avem o colaborare perfectă. Dar nu oricum! Eu înțeleg îngrijorarea Primăriei, nu e nimeni rău intenționat să sufoce orașul. Aveți greutăți, dar ele sunt peste tot. Oamenii ăștia au nevoie de finalizarea lucrării. Eliberarea orașului. În primul rând, refacerile.”

 

Rezilierea contractului, penalități și amenzi

 

După vizita în teren și discuții punctuale cu reprezentanții firmei prestatoare, pentru a găsi o cale de a rezolva urgent problemele din teren, s-au desprins câteva concluzii. În primul rând, reprezentanții Aquacaraș vor analiza „modul în care și-au derulat activitatea”. Având în vedere situația existentă, operatorul  de apă și canal se simte obligat să fie intransigent.

 

Pentru o rezolvare cât mai rapidă a situației, directorul general Gheorghe Filipescu împreună cu primarul Ursu au stabilit ca de săptămâna viitoare toate lucrările executate în Oravița să fie inventariate și verificate de o comisie mixtă, formată din reprezentanții Primăriei, ai AquaCaraș și ai constructorului. După finalizarea verificărilor se va decide dacă rezilierea contractelor cu antreprenorul este soluția ce avantajează cel mai mult cetățenii, dată fiind situația în care ne aflăm. Precizăm că, odată cu câștigarea licitației pentru aceste lucrări, constructorul a pus la dispoziția AquaCaraș scrisori de garanție bancară, care vor fi executate negreșit dacă antreprenorul nu se mobilizează pentru a remedia deficiențele din teren.

 

 

Lucrările neconforme nu vor fi plătite și vor fi aplicate penalități pentru întârzierea nejustificată a derulării contractelor. De asemenea, reprezentanții Primăriei vor amenda fiecare lucrare ce nu respectă graficul prevăzut în autorizațiile de spargere.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite