Primăria Reșița investește în competențe de robotică. Beneficiari, elevi din trei unități de învățământ

Trei unități de învățământ din Reșița care au participat anul trecut la concursuri naționale de robotică au avut parte zilele acestea de o surpriză din partea municipalității.

„Este îmbucurător faptul că tot mai mulți elevi reșițeni sunt interesați de inovare, accesând astfel cursurile de robotică din școli. Dovada o face participarea de anul trecut a echipajelor din trei școli din municipiu, Școala Gimnazială nr.8, Colegiul Național Traian Lalescu și Colegiul Național Diaconovici-Tietz, la concursurile de robotică desfășurate la nivel național. Primăria recunoaște și apreciază inițiativa acestor școli alocând bugetul necesar pentru extinderea acestui tip de acțiuni pentru câte un grup de 24 de elevi și 2 coordonatori, în fiecare unitate școlară menționată”, informează Primăria Reșița, printr-un comunicat de presă.

În prezent, cele trei unități de învățământ derulează procedura de achiziție a kit-urilor de roboți, urmând să demareze foarte curând activitatea cu elevii și, în paralel, pregătirea profesorilor coordonatori. „Le urăm mult succes elevilor la competițiile viitoare!”, transmit reprezentanții municipalității.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available