Primăria Reșița mai bifează un proiect reușit. 8 milioane de lei din fonduri europene și pentru Școala Gimnazială „Mihai Peia”!

 

„Investițiile cu fonduri UE continuă la Reșița, în județul Caraș-Severin”, anunță directorul executiv al ADR Vest, Sorin Maxim. Astăzi, Primăria Reșița și ADR Vest au semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea Școlii Gimnaziale Mihai Peia” din municipiul de pe Bârzava.

 

Unitatea de învățământ de pe strada Gratz nr. 10 va fi reabilitată, modernizată și dotată corespunzător cu mobilier și echipamente specifice prin acest proiect, subliniază Sorin Maxim.

 

„Vor avea loc intervenții ample: izolarea pereților exteriori și a planşeului peste ultimul nivel, înlocuirea ferestrelor și uşilor, lucrări de consolidare la șarpantă, reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, inclusiv branșamentele, refacerea rețelelor, reorganizarea grupurilor sanitare si suplimentarea lor, pentru persoanele cu dizabilități, dotarea clădirii cu un lift exterior accesibil persoanelor cu dizabilități, precum și montarea unei rampe de acces, finisaje interioare și exterioare, instalarea de panouri fotovoltaice etc. Lucrări similare sunt prevăzute, de asemenea, la sala de sport a școlii. Totodată, vor fi amenajate două terenuri de sport multifuncționale la exterior, va fi asigurat iluminatul incintei și se va realiza o nouă împrejmuire”, detaliază reprezentanții ADR Vest.

 

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei, din care 7,86 milioane finanțare nerambursabilă, și se va derula prin Programul  Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Durata de implementare este de 27 de luni. Contractul a fost semnat zilele trecute și de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, valoarea exactă a lucrărilor ridicându-se la 8.022.236,46 lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite