Nu știu să piardă! Hurduzeu, Nedelcea și Popovici au lipsit de la festivitatea înmânării mandatelor de la Consiliul Județean Caraș-Severin!

Greii din conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin de până acum, Silviu Hurduzeu (fost președinte), Ionuț Popovici (fost vicepreședinte) și Flavius Nedelcea (fost vicepreședinte), cel mai probabil nu s-au împăcat cu ideea că au fost învinși de către Romeo Dunca și au pierdut frâiele CJ, fapt pentru care nu au avut puterea să participe la o ceremonie festivă prin care membrii Biroului Electoral Județean au înmânat mandatele de președinte și de consilieri județeni noului președinte și consilierilor nou aleși.

A fost prezent, însă, la festivitate Romeo Dunca, președintele ales, care, după o amplă alocuțiune a judecătorului Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean, a luat cuvântul și a arătat că, de acum înainte, „va trebui să ne dăm cu toții mâna și să colaborăm spre binele locuitorilor din Caraș-Severin”.

Romeo Dunca spune că nu are polițe de plătit, că s-a încheiat campania electorală și că, de acum, întregul aparat ales și funcționarii Consiliului Județean trebuie să colaboreze pentru a pune județul pe picioare și pe niște coordonate de dezvoltare.

CITEȘTE ȘI: Parteneriate PNL-PMP, dar nu oricum! Romeo Dunca: „Presiunea d-lui Popovici de a obține un post de vicepreședinte nu își are rostul. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată cu mine președinte!”

„E un moment unic pentru mine. Mă bucur că am ajuns aici, este o responsabilitate mare pe care cetățenii județului mi-au pus-o în brațe. Va trebui să onorez aceste așteptări și sper ca alegerea lor să fie un lucru bun pentru județul Caraș-Severin”, a declarat noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca.

Acesta a prezentat și o parte din echipa sa, pe consilierii personali Cornel Galescu, care-l va consilia pe linie de turism, și Marius Isac, care se va ocupa de partea de administrație publică. Dunca a spus că mai are și un consilier personal pe partea de economic.

Romeo Dunca a câștigat alegerile pentru președinția CJ cu 51.488 de voturi valabil exprimate. A fost urmat de Silviu Hurduzeu – Alianța Pro Caraș-Severin (PSD-PRO România-ALDE-PNȚCD) cu 41.796 de voturi, Mihai Ionuț Popovici (PMP) – 11.307, Andrei Plujar (USR-PLUS) – 5.424, Valentin Armașu (PER) – 5.091, Răzvan Simulescu (PPUSL) – 2.933, Paul Vasile (PV) – 2.297.

În privința rezultatului la alegerea consilierilor județeni, PNL a obținut 53.334 de voturi, Alianța PRO Caraș-Severin – 32.680, PMP – 14.389, USR-PLUS – 6.281, PER – 5.791, PPUSL – 3.337, PV – 2960. În următorii patru ani, Consiliul Județean Caraș-Severin va fi format din 16 consilieri PNL, 10 reprezentanți ai Alianței PRO Caraș-Severin și 4 membri ai PMP. Iar președintele, al 31-lea membru al CJ, și el cu drept de vot, este liberal, ceea ce înseamnă că PNL are garantate, în principiu, 17 voturi din 31 pentru proiectele inițiate de Romeo Dunca și echipa sa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite