„Herculane Project” a câștigat locul I la Gala Societății Civile

Asociația Locus a câștigat anul acesta locul I la Gala Societății Civile 2020, categoria Artă și Cultură, cu proiectul „Herculane Project”, coordonat de arhitect Oana Chirilă.

Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect al The Institute, care a fost inițiat în anul 2002 și care a promovat și a premiat în toată această perioadă proiecte din sectorul asociativ din România, susținând totodată reprezentanții sectorului non-profit, neguvernamental al țării, grupuri de inițiativă și persoane fizice, punând astfel în valoare cele mai bune inițiative civice.

„Herculane Project”, al cărui beneficiar direct este comunitatea din Băile Herculane, s-a clasat pe locul I în 2020 la categoria Artă și Cultură. Proiectul a urmărit în principal salvarea și reactivarea monumentului istoric Baia Neptun, precum și promovarea importanței valorificării patrimoniului cultural într-un mod sustenabil și creativ, dezvoltarea de proiecte educative, implicarea comunității locale. La implementarea proiectului au fost atrași peste 25 de specialiști, 24 de membri in ONG, 40 de voluntari precum și peste 2500 de donatori, împreună reușind să strângă peste 60.000 de euro. De asemenea, în sprijinul asociației Lotus au venit și Primăria Băile Herculane, Consiliul Local Băile Herculane, Direcția Județeana pentru Cultura Caras-Severin, Institutul National al Patrimoniului, Ordinul Arhitecților din Romania Filiala Timiș și alți parteneri privați.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available